Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme divoké koření, očištěnou kořenovou zeleninu – 1 mrkev, petržel a celer. Přidáme listovou petržel, kterou svážeme provázkem. Osolíme, povaříme 2 – 3 minuty a přidáme kuřecí čtvrtky. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 1,5 hodiny doměkka. Maso vyndáme, obereme a vývar přecedíme.
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky. Vložíme do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Přidáme polovinu smetany a znovu rozmixujeme. Přidáme 10 g nadrobno nakrájeného zázvoru, zbylou smetanu a 1 nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku (pouze zelenou část) a ještě jednou rozmixujeme. Směs vložíme na 30 minut do lednice.
V menším hrnci přivedeme k varu trochu kuřecího vývaru. Z vychladlé masové směsi vytvarujeme pomocí lžíce malé knedlíčky, které vaříme ve vývaru 5 – 7 minut.
Ve větším hrnci rozehřejeme rostlinný olej, na němž orestujeme 50 g očištěného zázvoru nakrájeného na tenké nudličky. Po chvíli přidáme žampiony nakrájené na menší kousky, pálivou papričku nakrájenou na kolečka a zbylou mrkev nakrájenou na tenké plátky a restujeme dozlatova. Podlijeme 800 ml kuřecího vývaru a přidáme očištěné, omyté brambory nakrájené na menší kostky. Vaříme do změknutí brambor. Chvíli před koncem přidáme na větší kousky nakrájenou bílou část pórku.
Na dno misky nebo hlubokého talíře naservírujeme vařené kuřecí maso nakrájené na menší kousky a cukrovou kukuřici. Přidáme kuřecí polévku a 2 – 3 knedlíčky. Ozdobíme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.