Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 50 min.

Kuřecí polévka se zázvorem a knedlíčky

Hledáte-li pokrm na zahřátí, navštivte Kuchyni Lidlu. Najdete tu recept na skvělou kuřecí polévku se zázvorem a kuřecími knedlíčky!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuřecí vývar

  • 700 g kuřecí zadní čtvrtky XXL Čerstvá porce
  • 3 × bobkový list Kania
  • 5 kuliček celý černý pepř Kania
  • 5 kuliček nového koření Kania
  • 1 × mrkev
  • 100 g petržel
  • 100 g celer
  • listová petržel
  • mořská sůl v mlýnku Kania

Kuřecí knedlíčky

  • 100 g kuřecí prsní řízky Čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 ml čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 10 g zázvor
  • 2 × lahůdková cibulka

Kuřecí polévka se zázvorem

  • rostlinný olej Promienna
  • 50 g zázvor
  • 8 × žampiony
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × mrkev
  • 2 × brambory
  • 1 × pórek
  • 50 g cukrová kukuřice Freshona
  • kuchyňský provázek
  • mixér
  • sítko

POSTUP

Kuřecí vývar

Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme divoké koření, očištěnou kořenovou zeleninu – 1 mrkev, petržel a celer. Přidáme listovou petržel, kterou svážeme provázkem. Osolíme, povaříme 2 – 3 minuty a přidáme kuřecí čtvrtky. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 1,5 hodiny doměkka. Maso vyndáme, obereme a vývar přecedíme.

Kuřecí knedlíčky

Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky. Vložíme do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Přidáme polovinu smetany a znovu rozmixujeme. Přidáme 10 g nadrobno nakrájeného zázvoru, zbylou smetanu a 1 nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku (pouze zelenou část) a ještě jednou rozmixujeme. Směs vložíme na 30 minut do lednice.

V menším hrnci přivedeme k varu trochu kuřecího vývaru. Z vychladlé masové směsi vytvarujeme pomocí lžíce malé knedlíčky, které vaříme ve vývaru 5 – 7 minut.

Kuřecí polévka se zázvorem

Ve větším hrnci rozehřejeme rostlinný olej, na němž orestujeme 50 g očištěného zázvoru nakrájeného na tenké nudličky. Po chvíli přidáme žampiony nakrájené na menší kousky, pálivou papričku nakrájenou na kolečka a zbylou mrkev nakrájenou na tenké plátky a restujeme dozlatova. Podlijeme 800 ml kuřecího vývaru a přidáme očištěné, omyté brambory nakrájené na menší kostky. Vaříme do změknutí brambor. Chvíli před koncem přidáme na větší kousky nakrájenou bílou část pórku.

Servírování

Na dno misky nebo hlubokého talíře naservírujeme vařené kuřecí maso nakrájené na menší kousky a cukrovou kukuřici. Přidáme kuřecí polévku a 2 – 3 knedlíčky. Ozdobíme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.