Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.
V rozehřátém hrnci s wok olejem orestujeme najemno nasekaný česnek a zázvor, kari pastu a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Podlijeme vývarem a vaříme 20 minut. Ke konci přidáme kokosové mléko a dochutíme limetkovou šťávou a solí.
Tip: Jak připravit domácí kuřecí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Udon nudle uvaříme podle návodu a scedíme.
Ve wok pánvi s wok olejem orestujeme natrhanou hlívu. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a vařené krevety.
Do misky servírujeme nudle, restovanou mrkev s hlívou a krevetami, vejce nakrájené na měsíčky, nasekanou lahůdkovou cibulku, zalijeme připraveným kari vývarem a posypeme česnekovými chipsy.
Tip: Jak připravit česnekové chipsy zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.