Jak připravit krevety
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Krevety nikdy nezklamou! Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá. Přidejte trochu česneku, petrželky, rajčat a pochutnejte si na vynikajících mořských plodech.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 stroužky česnek
  • 20 × cherry rajčata
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × hrst listová petržel
  • sůl
  • pepř
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 500 g oloupané syrové krevety 31-40
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1 × lžíce máslo
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • k podávání česneková bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 893 kJ / 930 kcal

Bílkoviny

104,40 g

Tuky

42,50 g

Vláknina

4,10 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

19,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Recept na krevety s rajčaty na víně

01.Stroužky česneku nakrájíme na plátky, pálivou papričku nadrobno a omytá rajčata přepůlíme. Petržel nasekáme nadrobno.

02.V pánvi rozehřejeme olej, na kterém z obou stran zprudka opečeme krevety. Jakmile získají růžovou barvu, přidáme česnek, papričku, rajčata, sůl, pepř a zalijeme bílým vínem.

Ke ktevetám přidejte i nakrájenou cuketu a černé olivy.

03.
Krátce provaříme, a nakonec zjemníme kouskem másla a dochutíme citronovou šťávou. Podáváme ideálně s opečenou česnekovou bagetou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo