Krevety se zázvorem, citronem a chilli na křupavé topince

Krevety se zázvorem, citronem a chilli na křupavé topince
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte rádi pálivé pokrmy? Připravte si krevety se zázvorem, citronem a chilli na křupavé topince podle Kuchyně Lidlu.

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce nadrobno nasekaného oloupaného zázvoru
  • 1 × pálivá paprička
  • 10 ks krevet Deluxe
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × citróny
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 1 × lžička kari koření Mikado
  • 2 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • 4 × plátky pečiva na topinky podle chuti

Orientační nutriční hodnoty

Energie

869 kJ / 208 kcal

Bílkoviny

19,30 g

Tuky

8,40 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

15,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.Zázvor očistíme a nasekáme nadrobno. Pálivou papričku rozkrojíme podélně, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky. V rozpálené pánvi s olejem osmažíme očištěné krevety, pálivou papričku a zázvor (smažíme asi 3 minuty). Přidáme šťávu ze 2 citronů, nahrubo nasekanou petrželku a kari koření, důkladně zamícháme a necháme prohřát. Celou směs dáme do misky a promícháme s olivovým olejem.

Topinky

02.Pečivo nakrájíme na plátky a opečeme dozlatova na grilovací pánvi nebo v troubě.

Servírování

03.Krevety podáváme na dozlatova opečených topinkách. Můžeme ozdobit kouskem petrželky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo