Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte rádi pálivé pokrmy? Připravte si krevety se zázvorem, citronem a chilli na křupavé topince podle Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
869 kJ / 208 kcal
Bílkoviny
19,30 g
Tuky
8,40 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
15,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zázvor očistíme a nasekáme nadrobno. Pálivou papričku rozkrojíme podélně, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky. V rozpálené pánvi s olejem osmažíme očištěné krevety, pálivou papričku a zázvor (smažíme asi 3 minuty). Přidáme šťávu ze 2 citronů, nahrubo nasekanou petrželku a kari koření, důkladně zamícháme a necháme prohřát. Celou směs dáme do misky a promícháme s olivovým olejem.
02.Pečivo nakrájíme na plátky a opečeme dozlatova na grilovací pánvi nebo v troubě.
03.Krevety podáváme na dozlatova opečených topinkách. Můžeme ozdobit kouskem petrželky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT