Zapečený pizza chléb s veganským mletým

play Přehrát video recept
Zapečený pizza chléb s veganským mletým
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Už jste někdy připravili skutečně výbornou domácí pizzu? Šéfkuchař Roman Paulus ukáže jednoduchý recept na domácí pizza chleba.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto na pizzu

  • 550 g hladké mouky Castello
  • 15 g soli Castello
  • 1 × lžíce krupicového cukru Castello
  • 22 g čerstvého droždí
  • 260 ml vlažné vody
  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • hrubá mouka Castello na vyválení

Zapečený pizza chléb

  • 275 g veganského mletého Next level Meat
  • 1 × lžíce sekané pálivé papričky
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × cibule
  • 1 × lžíce kari koření Kania
  • 3 × lžíce sekaného koriandru
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g bio krájených rajčat Freshona
  • 100 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 200 g balkánského sýru Pilos
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 150 g bílého plnotučného jogurtu Pilos
  • 1 × limetka (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 571 kJ / 1 092 kcal

Bílkoviny

39,00 g

Tuky

48,90 g

Vláknina

9,50 g

Sůl

6,60 g

Sacharidy

122,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto na pizzu:

01.Veškeré suroviny smícháme dohromady společně s rozdrobeným droždím a dobře vypracujeme v hladké těsto. Následně necháme přes noc kynout na chladném místě.

Video recept na těsto na pizzu najdete v Kuchyni Lidlu zde.

02.Druhý den vyválíme 4 bochánky, které necháme znovu nakynout. Z každého bochánku vyválíme 3-4 mm tenkou placku a vytvarujeme pizza chléb, který vidličkou propícháme. Předpečeme na plechu potřeném olejem v maximálně rozehřáté troubě asi 5 minut.

Zapečený pizza chléb:

03.Veganské mleté smícháme s nasekanou pálivou papričkou, česnekem, cibulí, mletým kari kořením, dvěma lžícemi sekaného koriandru, opepříme a dobře promícháme.

04.Předpečený pizza chléb potřeme tomatovou omáčkou, kterou jsme připravili ze sekaných rajčat, lžíce olivového oleje, soli a pepře. Posypeme ochucenou veganskou směsí, nadrobeným sýrem a pečeme v maximálně rozpálené troubě asi 10 minut. Po vyndání  posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou. 

05.Podáváme s bílým jogurtem ochuceným limetkovou šťávou, solí, pepřem a lžící sekaného koriandru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo