Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Už jste někdy připravili skutečně výbornou domácí pizzu? Šéfkuchař Roman Paulus ukáže jednoduchý recept na domácí pizza chleba.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 571 kJ / 1 092 kcal
Bílkoviny
39,00 g
Tuky
48,90 g
Vláknina
9,50 g
Sůl
6,60 g
Sacharidy
122,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Veškeré suroviny smícháme dohromady společně s rozdrobeným droždím a dobře vypracujeme v hladké těsto. Následně necháme přes noc kynout na chladném místě.
Video recept na těsto na pizzu najdete v Kuchyni Lidlu zde.
02.Druhý den vyválíme 4 bochánky, které necháme znovu nakynout. Z každého bochánku vyválíme 3-4 mm tenkou placku a vytvarujeme pizza chléb, který vidličkou propícháme. Předpečeme na plechu potřeném olejem v maximálně rozehřáté troubě asi 5 minut.
03.Veganské mleté smícháme s nasekanou pálivou papričkou, česnekem, cibulí, mletým kari kořením, dvěma lžícemi sekaného koriandru, opepříme a dobře promícháme.
04.Předpečený pizza chléb potřeme tomatovou omáčkou, kterou jsme připravili ze sekaných rajčat, lžíce olivového oleje, soli a pepře. Posypeme ochucenou veganskou směsí, nadrobeným sýrem a pečeme v maximálně rozpálené troubě asi 10 minut. Po vyndání posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
05.Podáváme s bílým jogurtem ochuceným limetkovou šťávou, solí, pepřem a lžící sekaného koriandru.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT