Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Veškeré suroviny smícháme dohromady společně s rozdrobeným droždím a dobře vypracujeme v hladké těsto. Následně necháme přes noc kynout na chladném místě.
Tip: Video recept na těsto na pizzu najdete v Kuchyni Lidlu zde.
Druhý den vyválíme 4 bochánky, které necháme znovu nakynout. Z každého bochánku vyválíme 3-4 mm tenkou placku a vytvarujeme pizza chléb, který vidličkou propícháme. Předpečeme na plechu potřeném olejem v maximálně rozehřáté troubě asi 5 minut.
Veganské mleté smícháme s nasekanou pálivou papričkou, česnekem, cibulí, mletým kari kořením, dvěma lžícemi sekaného koriandru, opepříme a dobře promícháme.
Předpečený pizza chléb potřeme tomatovou omáčkou, kterou jsme připravili ze sekaných rajčat, lžíce olivového oleje, soli a pepře. Posypeme ochucenou veganskou směsí, nadrobeným sýrem a pečeme v maximálně rozpálené troubě asi 10 minut. Po vyndání posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Podáváme s bílým jogurtem ochuceným limetkovou šťávou, solí, pepřem a lžící sekaného koriandru.