Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Veškeré suroviny smícháme dohromady společně s rozdrobeným droždím a dobře vypracujeme do hladkého těsta. Následně necháme přes noc vykynout na chladném místě. Druhý den vyválíme 4 bochánky, které necháme znovu vykynout. Poté z každého bochánku vyválíme kulatý základ na pizzu, který přendáme na plech pomazaný olivovým olejem.
Těsto pomažeme sekanými rajčaty smíchanými se solí, pepřem a olivovým olejem. Navrch postupně klademe lilkový kaviár, krátce orestovaná kolečka cukety a sušená rajčata nakrájená na nudličky.
Tip: Jak připravit sušená rajčata i lilkový kaviár u vás doma se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Nakonec přidáme čerstvou bazalku a rozdrobený balkánský sýr. Pečeme v troubě rozpálené na maximální teplotu asi 10 minut do křupava.
Před podáváním ještě pizzu dozdobíme čerstvou rukolou a pokapeme olivovým olejem.