Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Domácí pizza se zeleninou

Kdo by nemiloval italskou kuchyni. Těstoviny ale tentokrát nechte ve spíži a připravte se na vynikající domácí pizzu, vhodnou i pro vegetariány. Šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto na pizzu

  • 550 g hladké mouky Castello
  • 15 g soli Castello
  • 1 polév. lž. krupicového cukru Castello
  • 22 g čerstvého droždí
  • 260 ml vlažné vody
  • 2 polév. lž. extra panenského olivového oleje Primadonna
  • hrubá mouka Castello na vyválení

K obložení pizzy

  • 425 ml krájených rajčat s bazalkou Freshona
  • 2 polév. lž. extra panenského olivového oleje Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 135 ml lilkového kaviáru Chef Select
  • 200 g tenkých opečených plátků cukety
  • 12 půlek sušených rajčat
  • 1 hrst natrhané čerstvé bazalky
  • 100 g balkánského sýru Pilos
  • čerstvá rukola k podávání
  • kuchyňský robot

POSTUP

Těsto na pizzu:

Veškeré suroviny smícháme dohromady společně s rozdrobeným droždím a dobře vypracujeme do hladkého těsta. Následně necháme přes noc vykynout na chladném místě. Druhý den vyválíme 4 bochánky, které necháme znovu vykynout. Poté z každého bochánku vyválíme kulatý základ na pizzu, který přendáme na plech pomazaný olivovým olejem.

Obložení pizzy:

Těsto pomažeme sekanými rajčaty smíchanými se solí, pepřem a olivovým olejem. Navrch postupně klademe lilkový kaviár, krátce orestovaná kolečka cukety a sušená rajčata nakrájená na nudličky.

Tip: Jak připravit sušená rajčata i lilkový kaviár u vás doma se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Nakonec přidáme čerstvou bazalku a rozdrobený balkánský sýr. Pečeme v troubě rozpálené na maximální teplotu asi 10 minut do křupava.

Před podáváním ještě pizzu dozdobíme čerstvou rukolou a pokapeme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU