Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Lilek rozkrojíme na poloviny, společně s paprikou položíme na pečicí plech a důkladně potřeme olivovým olejem. Lilek osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 40 – 45 minut.
Papriku vložíme do mísy, překryjeme potravinovou fólií a necháme asi 10 minut zapařit. Poté oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Lilek necháme chvíli vychladnout a poté vydlabeme dužinu.
V pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájený česnek, přidáme upečený lilek a papriku, osolíme, opepříme a na konec přidáme nasekaný koriandr.
Kaviár z lilku před servírováním zakápneme olivovým olejem, posypeme praženými piniovými oříšky a ozdobíme čerstvým koriandrem.