Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Lilkový kaviár

Kaviár nemusí být nutně jen z ryb. Roman Paulus Vám ve videu Kulinářské akademie ukáže svou verzi z lilku, kterou ocení i vegetariáni. Lilek se nesmí jíst syrový, proto je nutné do kaviáru použit lilek pečený. Společně s pečenou paprikou a bylinkami bude skvělou přílohou nejen ke grilované rybě nebo masu, ale můžete ho použít i jako chuťovku k topince.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Lilkový kaviár

  • 2 lilky
  • 2 červené papriky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý tymián
  • čerstvý koriandr
  • piniové oříšky

POSTUP

Lilek rozkrojíme na poloviny, společně s paprikou položíme na pečicí plech a důkladně potřeme olivovým olejem. Lilek osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 40 – 45 minut.

Papriku vložíme do mísy, překryjeme potravinovou fólií a necháme asi 10 minut zapařit. Poté oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Lilek necháme chvíli vychladnout a poté vydlabeme dužinu.

V pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájený česnek, přidáme upečený lilek a papriku, osolíme, opepříme a na konec přidáme nasekaný koriandr.

Kaviár z lilku před servírováním zakápneme olivovým olejem, posypeme praženými piniovými oříšky a ozdobíme čerstvým koriandrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU