Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Velká rajčata oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na poloviny či měsíčky. Cherry rajčata pouze rozpůlíme.
Obojí poklademe na plech vymazaný olivovým olejem. Ochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem.
Tip: Když rajčata lehce posypete moučkovým cukrem, získáte lehce zkaramelizovanou chuť.
Sušíme v troubě rozehřáté na 80-90 °C asi 2 hodiny.
V pánvi s rozehřátým olivovým olejem opečeme plátky pečiva dokřupava a následně je potřeme stroužkem česneku.
V míse promícháme na kostky nakrájenou mozzarellu, olivový olej, balzamikový ocet, nasekanou čerstvou bazalku, dobře promícháme a necháme krátce marinovat.
Do sýrové směsi přidáme na menší kousky nakrájená sušená rajčata, sůl a pepř. Promícháme a směs naneseme na opečenou ciabattu. Dozdobíme polosušenými cherry rajčaty a lístkem bazalky.