Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 10 min.

Domácí sušená rajčata

Ve Středozemí se rajčata suší na slunci. České slunce bohužel nemá takovou sílu, u nás si musíme pomoct troubou. Sušená rajčata uplatníte hlavně při přípravě italské kuchyně – použijte je do salátů nebo v sendvičů, těstovin nebo jen tak na opečený chléb. Položte na něj nakrájená čerstvá a sušená rajčata, přidat pár lístků bazalky a skvělá italská bruschetta je na světě.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sušená a polosušená rajčata

  • rajčata (velká i cherry)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • tymián

Rychlé bruschetty se sušenými rajčaty

  • olivový olej
  • ciabatta (či jiné pečivo)
  • česnek
  • mozzarela
  • balzamicový ocet
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Sušená a polosušená rajčata

Velká rajčata oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na poloviny či měsíčky. Cherry rajčata pouze rozpůlíme.

Obojí poklademe na plech vymazaný olivovým olejem. Ochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem.

Tip: Když rajčata lehce posypete moučkovým cukrem, získáte lehce zkaramelizovanou chuť.


Sušíme v troubě rozehřáté na 80-90 °C asi 2 hodiny.

Rychlé bruschetty se sušenými rajčaty


V pánvi s rozehřátým olivovým olejem opečeme plátky pečiva dokřupava a následně je potřeme stroužkem česneku.

V míse promícháme na kostky nakrájenou mozzarellu, olivový olej, balzamikový ocet, nasekanou čerstvou bazalku, dobře promícháme a necháme krátce marinovat.

Do sýrové směsi přidáme na menší kousky nakrájená sušená rajčata, sůl a pepř. Promícháme a směs naneseme na opečenou ciabattu. Dozdobíme polosušenými cherry rajčaty a lístkem bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.