Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilovaný tuňák s cizrnovým salátem

Pokud znáte tuňáka jen z konzervy, měli byste zbystřit, protože na čerstvě ugrilovaném si pochutnáte ještě víc. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na grilovaného tuňáka – a protože správně opéct tuňáka (pokud chcete, můžete ho nahradit mečounem) není žádná věda, naučíte se připravit i svěží salát z cizrny jako osvěžující přílohu. Do toho přijde kromě předvařené cizrny ještě paprika, okurka, bylinky, kůra z citronu a pomeranče a samozřejmě rajčátka. Nakonec stačí nachystat jednoduchou olivovou tapenádu a topinky a můžete si začít pochutnávat.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g vařené cizrny Freshona
  • 100 g žluté papriky
  • 100 g okurky
  • hrst sekané listové petržele
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva a kůra)
  • 1 × pomeranč (kůra)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 × lžička mleté pálivé papriky Kania
  • 4 × steaky z tuňáka
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 4 × chlebové chipsy
  • 80 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × lžíce sekaného tymiánu
  • 4 × polosušená rajčata
  • grilovací pánev nebo gril
  • mixér
  • kovové sítko

POSTUP

Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou a přesypeme do misky. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a okurku, nasekanou čerstvou listovou petržel, olivový olej, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče i citronu. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, nakrájenými cherry rajčaty a necháme stranou několik minut odležet.

Tuňáka z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran na medium nebo medium rare (aby vevnitř zůstal růžový).

Do salátu před podáváním ještě přidáme nasekanou lahůdkovou cibulku, dobře promícháme a servírujeme.

Ozdobíme chlebovými chipsy s olivovou tapenádou. Tu připravíme rozmixováním oliv, stroužku česneku, lžíce sekaného tymiánu a dvou lžic olivového oleje. Na tapenádu položíme polosušené rajčátko.

Tip: Jak připravit chlebové chipsy, olivovou tapenádu a polosušená rajčata zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.