Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Olivová tapenáda

Olivová tapenáda je specialitou francouzské kuchyně. Nejčastěji se podává na topinkách jako předkrm nebo chuťovka k vínu na různých večírcích. Její příprava je velmi snadná a rychlá. Můžete ji rovněž podávat k rybám nebo masům. Podívejte se na náš krátký trik, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak tuto pochoutku během chvilky připravit.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Olivová topenáda

  • černé olivy
  • česnek
  • tymián
  • ančovičky
  • olivový olej

POSTUP

Vypeckované černé olivy s překrojenými stroužky česneku, snítkou čerstvého tymiánu, pokrájenými ančovičkami a olivovým olejem promixujeme v hustou jemnou pastu.

Olivovou tapenádu podáváme například na opečené bruschettě se sušenými rajčaty či ančovčkami. Uplatní se i na jiných chlebíčkách či jednohubkách a k dochucení grilované ryby nebo masa.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.