Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem

Bruschetta je chutná křupavá topinka pocházející z italské kuchyně. Klasická verze obsahuje pouze česnek, olivový olej, rajčata a bazalku, ale vlastně ji můžete obložit vším, co vás napadne. V následujícím videu Kulinářské akademie vám Roman Paulus ukáže recept na bruschettu s lilkovým kaviárem. Křupavé topinky s kaviárem z pečeného lilku s paprikou mají velmi lahodnou chuť, ale když k nim navíc přidáte koriandr, šunku jamón serrano a výrazný sýr pecorino, získáte opravdu výjimečnou kombinaci. Tuto bruschettu si můžete připravit k snídani, jako odpolední svačinku, pochoutku na večírek nebo jednoduše vždy, když na ni dostanete chuť. Podívejte se na naše video a přesvědčte se, že italskou kuchyni hravě zvládnete.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • lilek
  • červená paprika
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • čerstvý koriandr
  • piniové oříšky
  • italský chléb na bruschetty
  • šunka jamon serrano
  • sýr pecorino
  • rukola

POSTUP

Nejdříve připravíme pečený lilek a papriku: lilek rozkrojíme na půl, papriku necháme v celku, jemně zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě nahřáté na 180

V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájený česnek, přidáme dužinu z opečeného lilku a nakrájenou pečenou papriku, osolíme, opepříme a dusíme. Kaviár přeložíme do mísy, přidáme nasekané listy čerstvého koriandu a opražené piniové oříšky a promícháme.

V grilovací pánvi bez tuku opečeme z obou stran plátky bílého chleba, poté potřeme stroužkem česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Naneseme lilkový kaviár a na něj položíme plátky šunky serrano. Ozdobíme hoblinkami sýru pecorino a lístky rukoly.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU