Roman Paulus
Doba přípravy46 min.

Kanapky – mini quiche

Sháníte inspiraci na originální silvestrovské občerstvení? Právě jste ji našli! Šéfkuchař Roman Paulus připravil teplé jednohubky – kanapky v podobě mini quichů. Základ je stejný jako na velký francouzský quiche, jen pracujete s mnohem menšími košíčky. Kanapky můžete naplnit stejně jako Roman Paulus kozím sýrem a pórkem, nebo zkuste houby, brokolici, slaninu nebo kuřecí maso. Na ozdobu se pak hodí kousky uzeného lososa, sušená rajčata i parmská šunka. A jestli se všechny nesní ještě teplé (o čemž silně pochybujeme), nezoufejte – chutnají skvěle i za studena.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 500 g hladké mouky + na posypání válu
  • 50 g másla
  • 22 vejce „M“
  • 400 g suchých luštěnin
  • 50 ml vody

Nádivks

  • 5 vajec „M“ lístky čerstvé rukoly uzený losos plátky čerstvý kopr parmská šunka plátky
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml smetany (obsah tuku 33 %)
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 1 plísňový kozí sýr
  • 150 g pórku
  • polosušená cherry rajčata
  • alobal
  • metlička
  • formy na těsto

POSTUP


Těsto:

Těsto si připravíme podle receptu Kuchyně Lidlu zde.

Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, špetku soli a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

Těsto vyválíme na válu posypaném moukou, vykrájíme kolečka a vložíme do pečicích forem potřených olejem. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj suchý hrách, těsto si tak při pečení zachová tvar. Pečeme asi 10–15 minut v předehřáté troubě na 180 °C, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem. Vytvoříme tak malé košíčky, které budeme dále plnit.

Nádivka:

Do mísy dáme vajíčka, sůl, pepř, smetanu, mléko a dobře rozmícháme.
Pórek nakrájíme na malé kostičky, zblanšírujeme ve slané vodě a necháme okapat.

Do předpečených košíčků dáme lžičku pórku (varianta se šunkou a varianta s lososem) nebo kozí sýr (vegetariánská varianta s rajčaty), zalijeme vaječnou směsí a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15–20 minut.

Dozdobíme je následujícím způsobem:

Kanapka 1: náplň s pórkem ozdobíme plátkem uzeného lososa a čerstvým koprem

Kanapka 2: náplň s pórkem ozdobíme plátkem parmské šunky a lístkem rukoly

Vegetariánská kanapka: náplň s kozím sýrem ozdobíme polosušenými rajčaty a lístkem rukoly

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU