Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Těsto si připravíme podle receptu Kuchyně Lidlu zde.
Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, špetku soli a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Těsto vyválíme na válu posypaném moukou, vykrájíme kolečka a vložíme do pečicích forem potřených olejem. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj suchý hrách, těsto si tak při pečení zachová tvar. Pečeme asi 10–15 minut v předehřáté troubě na 180 °C, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem. Vytvoříme tak malé košíčky, které budeme dále plnit.
Do mísy dáme vajíčka, sůl, pepř, smetanu, mléko a dobře rozmícháme.
Pórek nakrájíme na malé kostičky, zblanšírujeme ve slané vodě a necháme okapat.
Do předpečených košíčků dáme lžičku pórku (varianta se šunkou a varianta s lososem) nebo kozí sýr (vegetariánská varianta s rajčaty), zalijeme vaječnou směsí a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15–20 minut.
Kanapka 1: náplň s pórkem ozdobíme plátkem uzeného lososa a čerstvým koprem
Kanapka 2: náplň s pórkem ozdobíme plátkem parmské šunky a lístkem rukoly
Vegetariánská kanapka: náplň s kozím sýrem ozdobíme polosušenými rajčaty a lístkem rukoly