Francouzský cibulový koláč
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 122×
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 10 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Hledáte inspiraci na slaný koláč? Ochutnejte francouzský cibulový koláč podle Romana Pauluse, který najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g hladké mouky Castello + na posypání válu
  • 250 g másla Pilos
  • 2 × vejce "M"
  • 50 ml vody do těsta
  • 400 g suchého žlutého hrachu Cornfarm

Nádivka

  • rostlinný olej Promienna
  • 150 g cibule
  • 150 g pórku
  • sůl
  • černý pepř z mlýnku Kania
  • 250 ml smetany Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 250 ml mléka Pilos
  • 5 × vajec "M"
  • 1 × Camembert Chêne d’argent

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 846 kJ / 1 875 kcal

Bílkoviny

66,40 g

Tuky

104,40 g

Vláknina

30,70 g

Sůl

4,50 g

Sacharidy

170,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, špetku soli a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

02.Těsto vyválíme na válu posypaném moukou a vložíme do pečicí formy potřené olejem. Přebytečné těsto odřízneme tak, aby přesahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj suchý hrách, těsto si tak při pečení zachová tvar. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem.

Nádivka

03.V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli do změknutí.

04.Pórek nakrájený na nudličky vaříme v osolené horké vodě cca 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Přidáme cibuli, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z pánve směs přendáme na papírovou utěrku a osušíme od oleje a šťávy.

05.Ve větší míse připravíme zálivku tak, že smícháme smetanu, mléko a zbylých 5 vajec. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Slaný koláč

06.Na předpečené těsto rovnoměrně naneseme směs cibule a pórku. Navrch poklademe plátky sýra Camembert a zalijeme připravenou zálivkou tak, aby nepřesahovala okraj koláče. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Servírování

07.Upečený slaný koláč necháme nejdřív vychladnout, poté můžeme nakrájet a podávat.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo