Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 10 min.

Francouzský cibulový koláč

Hledáte inspiraci na slaný koláč? Ochutnejte francouzský cibulový koláč podle Romana Pauluse, který najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g hladké mouky Castello + na posypání válu
  • 250 g másla Pilos
  • 2× vejce "M"
  • 50 ml vody do těsta
  • 400 g suchého žlutého hrachu Cornfarm

Nádivka

  • rostlinný olej Promienna
  • 150 g cibule
  • 150 g pórku
  • sůl
  • černý pepř z mlýnku Kania
  • 250 ml smetany Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 250 ml mléka Pilos
  • 5× vajec "M"
  • 1× Camembert Chêne d’argent

POSTUP

Těsto

Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, špetku soli a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

Těsto vyválíme na válu posypaném moukou a vložíme do pečicí formy potřené olejem. Přebytečné těsto odřízneme tak, aby přesahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj suchý hrách, těsto si tak při pečení zachová tvar. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem.

Nádivka

V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli do změknutí.

Pórek nakrájený na nudličky vaříme v osolené horké vodě cca 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Přidáme cibuli, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z pánve směs přendáme na papírovou utěrku a osušíme od oleje a šťávy.

Ve větší míse připravíme zálivku tak, že smícháme smetanu, mléko a zbylých 5 vajec. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Slaný koláč

Na předpečené těsto rovnoměrně naneseme směs cibule a pórku. Navrch poklademe plátky sýra Camembert a zalijeme připravenou zálivkou tak, aby nepřesahovala okraj koláče. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Servírování

Upečený slaný koláč necháme nejdřív vychladnout, poté můžeme nakrájet a podávat.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU