Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, špetku soli a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Těsto vyválíme na válu posypaném moukou a vložíme do pečicí formy potřené olejem. Přebytečné těsto odřízneme tak, aby přesahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj suchý hrách, těsto si tak při pečení zachová tvar. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem.
V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli do změknutí.
Pórek nakrájený na nudličky vaříme v osolené horké vodě cca 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Přidáme cibuli, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z pánve směs přendáme na papírovou utěrku a osušíme od oleje a šťávy.
Ve větší míse připravíme zálivku tak, že smícháme smetanu, mléko a zbylých 5 vajec. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Na předpečené těsto rovnoměrně naneseme směs cibule a pórku. Navrch poklademe plátky sýra Camembert a zalijeme připravenou zálivkou tak, aby nepřesahovala okraj koláče. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Upečený slaný koláč necháme nejdřív vychladnout, poté můžeme nakrájet a podávat.