Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 846 kJ / 1 875 kcal
Bílkoviny
66,40 g
Tuky
104,40 g
Vláknina
30,70 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
170,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, špetku soli a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
02.Těsto vyválíme na válu posypaném moukou a vložíme do pečicí formy potřené olejem. Přebytečné těsto odřízneme tak, aby přesahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj suchý hrách, těsto si tak při pečení zachová tvar. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem.
03.V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli do změknutí.
04.Pórek nakrájený na nudličky vaříme v osolené horké vodě cca 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Přidáme cibuli, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z pánve směs přendáme na papírovou utěrku a osušíme od oleje a šťávy.
05.Ve větší míse připravíme zálivku tak, že smícháme smetanu, mléko a zbylých 5 vajec. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
06.Na předpečené těsto rovnoměrně naneseme směs cibule a pórku. Navrch poklademe plátky sýra Camembert a zalijeme připravenou zálivkou tak, aby nepřesahovala okraj koláče. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
07.Upečený slaný koláč necháme nejdřív vychladnout, poté můžeme nakrájet a podávat.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT