Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Kanapka s okurkou a avokádem

Bezlepkové občerstvení na silvestrovské (nebo jakékoliv jiné) party se nemusí skládat jen ze šunky a sýru vyskládaných na talíři. Podívejte se na recept na skvělé bezlepkové kanapky z okurky podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se, jak na okurkové jednohubky připravit lůžka z hadovek i jak namíchat pěnu z avokáda a zakysané smetany. Na ozdobu vám bude stačit ještě kousek sušeného rajčete a trocha čerstvě sklizené naklíčené řeřichy.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
35

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Na 35 kusů

  • 4 × bio salátová okurka
  • sůl
  • 2 × avokádo
  • 1 × lžíce zakysaná smetana Créme fraîche (30 % tuku)
  • 1 × citron (šťáva)
  • pepř
  • 100 g sušená rajčata
  • řeřicha na ozdobu
  • ruční mixér
  • cukrářský sáček

POSTUP

Okurku omyjeme a nakrájíme na asi 2 cm široké špalíčky. Každý kousek vydlabeme lžičkou tak, aby nám vznikla miska i se dnem. Vydlabané osolíme a položíme na papírovou utěrku vypotit.

Tip: Vnitřky nevyhazujte a použijte do ledové okurkové polévky nebo do tzatziki.

Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na čtvrtiny. Přidáme k nim zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sůl, pepř a rozmixujeme. Hmotu přendáme do cukrářského sáčku.

Avokádovým krémem plníme vydlabané okurkové mističky a dozdobíme kouskem sušeného rajčete a čerstvými klíčky řeřichy.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU