Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Ledová okurková polévka

Studená polévka se skvěle hodí především v létě, protože je lehká a osvěžující. Můžete ji připravit jak z ovoce, např. z jahod, tak i ze zeleniny, třeba z červené řepy. Roman Paulus Vám ukáže, jak si připravit studenou polévku z okurek. Její složení připomíná známou řeckou omáčku – tzatziki. Podle chuti můžete přidat uzenou rybu, bylinky nebo polévku podávat s křupavou bagetou.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • salátová okurka
  • zakysaná smetana
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • kopr

POSTUP

Okurky nakrájejte na menší kousky a dejte do mixéru. Přidejte zakysanou smetanu a na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete a rozmixujte. Přidejte nasekaný kopr a vše ještě jednou rozmixujte. Polévku servírujte vychlazenou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.