Polévka s mangem, zázvorem a limetkou
Doba přípravy30 min.

Polévka s mangem, zázvorem a limetkou

Ochutnejte netradiční polévku s mangem, zázvorem a limetkou podle Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 manga
  • kousek zázvoru o velikosti palce
  • 1 stroužek česneku
  • ½ pálivé papričky
  • rostlinný olej Promienna
  • 100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml kokosového mléka
  • ½ limetky
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • několik lístků čerstvého koriandru
  • 100 ml polotučného mléka Pilos

POSTUP

Potřebujeme

  • pěnič na mléko

Postup

Mango oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Zázvor a česnek také oloupeme a nasekáme nadrobno. Omytou pálivou papričku nakrájíme na drobné plátky.

V hrnci se silným dnem rozpálíme malé množství oleje. Přidáme zázvor, česnek, papričku a vše krátce orestujeme. Přidáme nakrájené mango a mícháme. Po 3 minutách přilijeme pomerančovou šťávu a vývar. Přikryjeme a dusíme přibližně 10 až 15 minut, dokud mango nezměkne.

Poté přelijeme polévku do mixéru a rozmixujeme na hladký krém, přidáme kokosové mléko a šťávu vymačkanou z limetky. Osolíme a opepříme. Takto připravený krém opět povaříme.

Pomocí pěniče zpěníme mléko a koriandr nasekáme nahrubo.

Servírování

Polévku přelijeme do misek, přidáme trochu mléčné pěny a ozdobíme lístky koriandru.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU