Ledová polévka z melounu Cantaloupe
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Blízkovýchodní

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Během horkých letních dnů vám přijde vhod studená polévka. Pokud máte rádi snadné a rychlé chuťovky a navíc jste fanoušky ovocných dobrot, je tento recept jako stvořený pro vás. Žlutý meloun cantaloupe je originálním způsobem zahájení společného grilování s přáteli či předkrmem na párty. Představuje totiž příjemné osvěžení po dlouhém parném dni. Vyzkoušejte recept Kulinářské akademie Lidlu na studenou melounovou polévku podle Romana Pauluse s trochou bílého portského vína, zakysané smetany a máty. Je to skvělá letní pochoutka, podobná smootie, ke které se budete často a rádi vracet.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × meloun cantaloupe
  • 100 ml bílé portské víno
  • třtinový cukr (dle chuti)
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • kostky ledu
  • 4 × lžíce zakysaná smetana
  • na ozdobu máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

871 kJ / 209 kcal

Bílkoviny

3,80 g

Tuky

3,20 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

37,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Meloun zakrojíme tak, aby dobře stál a rozpůlíme, abychom získali ozdobný okraj. Odstraníme semínka a z dužniny vydlabeme několik kuliček, které naložíme do portského vína. Zbylou dužninu vydlabeme lžící nebo vypichovátkem a přendáme do mixéru, kam přidáme třtinový cukr, citronovou šťávu, portské víno a rozmixujeme. Nakonec zamixujeme kousky ledu, nebo polévku necháme vychladit v lednici.

02.Podáváme ve vychlazené půlce melounu společně s naloženými kuličkami, zjemníme zakysanou smetanou a ozdobíme lístky čerstvé máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo