Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Ledová polévka z melounu Cantaloupe

Během horkých letních dnů vám přijde vhod studená polévka. Pokud máte rádi snadné a rychlé chuťovky a navíc jste fanoušky ovocných dobrot, je tento recept jako stvořený pro vás. Žlutý meloun cantaloupe je originálním způsobem zahájení společného grilování s přáteli či předkrmem na párty. Představuje totiž příjemné osvěžení po dlouhém parném dni. Vyzkoušejte recept Kulinářské akademie Lidlu na studenou melounovou polévku podle Romana Pauluse s trochou bílého portského vína, zakysané smetany a máty. Je to skvělá letní pochoutka, podobná smootie, ke které se budete často a rádi vracet.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × meloun cantaloupe
  • 100 ml bílé portské víno
  • třtinový cukr (dle chuti)
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • kostky ledu
  • 4 × lžíce zakysaná smetana
  • na ozdobu máta

POSTUP

Meloun zakrojíme tak, aby dobře stál a rozpůlíme, abychom získali ozdobný okraj. Odstraníme semínka a z dužniny vydlabeme několik kuliček, které naložíme do portského vína. Zbylou dužninu vydlabeme lžící nebo vypichovátkem a přendáme do mixéru, kam přidáme třtinový cukr, citronovou šťávu, portské víno a rozmixujeme. Nakonec zamixujeme kousky ledu, nebo polévku necháme vychladit v lednici.

Podáváme ve vychlazené půlce melounu společně s naloženými kuličkami, zjemníme zakysanou smetanou a ozdobíme lístky čerstvé máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.