Melounový sorbet
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Sezónní

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Domácí zmrzlina je nejlepší. Připravte si melounový sorbet podle kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g dužiny z vodního melounu(z melounu o hmotnosti 3,2 kg získáme asi 1,9 kg dužiny)
  • 1 × lžíce bílého rumu Liberté
  • 25 g cukru krystal Castello
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • pár lístků čerstvé máty

Orientační nutriční hodnoty

Energie

413 kJ / 98 kcal

Bílkoviny

0,80 g

Tuky

0,20 g

Vláknina

0,80 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

21,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Sorbet

01.Melounovou dužinu nakrájíme na kousky a odstraníme jadérka. V mixéru smícháme bílý rum, melounovou dužinu, cukr krystal a 1 lžíci citronové šťávy. Vzniklou směs přelijeme do misky a dáme zmrznout do mrazničky. Každých 30 minut promícháme, abychom zabránili vzniku velkých zmrzlých kusů. Sorbet necháme tuhnout asi 3 hodiny.

Servírování

02.Skleničky na sorbet předem v ledničce vychladíme. Mezitím vykrojíme z melounu ozdobné tvary, např. trojúhelníčky a napícháme je na špejle. Sorbet servírujeme do skleniček pomocí naběračky na zmrzlinu nebo lžící. Nakonec dozdobíme špejlí s kousky melounu a lístkem máty.

03.Tip: Doporučujeme Vám připravit sorbet ve větším množství.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo