Markéta Krajčovičová
Doba přípravy3 hod. 30 min.

Melounový sorbet

Domácí zmrzlina je nejlepší. Připravte si melounový sorbet podle kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g dužiny z vodního melounu(z melounu o hmotnosti 3,2 kg získáme asi 1,9 kg dužiny)
  • 1 lžíce bílého rumu Liberté
  • 25 g cukru krystal Castello
  • 0,5× citronu (šťáva)
  • pár lístků čerstvé máty
  • sklenička
  • mixér
  • špejle
  • naběračka na zmrzlinu

POSTUP

Sorbet

Melounovou dužinu nakrájíme na kousky a odstraníme jadérka. V mixéru smícháme bílý rum, melounovou dužinu, cukr krystal a 1 lžíci citronové šťávy. Vzniklou směs přelijeme do misky a dáme zmrznout do mrazničky. Každých 30 minut promícháme, abychom zabránili vzniku velkých zmrzlých kusů. Sorbet necháme tuhnout asi 3 hodiny.

Servírování

Skleničky na sorbet předem v ledničce vychladíme. Mezitím vykrojíme z melounu ozdobné tvary, např. trojúhelníčky a napícháme je na špejle. Sorbet servírujeme do skleniček pomocí naběračky na zmrzlinu nebo lžící. Nakonec dozdobíme špejlí s kousky melounu a lístkem máty.

Tip: Doporučujeme Vám připravit sorbet ve větším množství.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU