Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Melounovou dužinu nakrájíme na kousky a odstraníme jadérka. V mixéru smícháme bílý rum, melounovou dužinu, cukr krystal a 1 lžíci citronové šťávy. Vzniklou směs přelijeme do misky a dáme zmrznout do mrazničky. Každých 30 minut promícháme, abychom zabránili vzniku velkých zmrzlých kusů. Sorbet necháme tuhnout asi 3 hodiny.
Skleničky na sorbet předem v ledničce vychladíme. Mezitím vykrojíme z melounu ozdobné tvary, např. trojúhelníčky a napícháme je na špejle. Sorbet servírujeme do skleniček pomocí naběračky na zmrzlinu nebo lžící. Nakonec dozdobíme špejlí s kousky melounu a lístkem máty.
Tip: Doporučujeme Vám připravit sorbet ve větším množství.