Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z poloviny melounu vydlabeme dužinu, odstraníme z ní jadérka, rozmixujeme ji a propasírujeme přes sítko do mísy. Ochutíme šťávou z 1 citrónu.
Do každé skleničky dáme asi 2 lžíce bezového sirupu. Kostky ledu rozdrtíme a nasypeme do skleniček se sirupem. Přidáme lístky máty a zalijeme melounovou šťávou s citrónem asi do 2/3 skleničky. Poté opatrně dolijeme minerální vodou.
Skleničky s melounovým drinkem ozdobíme plátky citrónu.
Omyté jablko zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky velikosti hroznů a pokapeme šťávou z citrónu, aby nezhnědly. Broskev a nektarinku omyjeme, vyndáme jádra a nakrájíme na stejně velké kousky. Ovoce smícháme v misce. Přidáme ještě omyté hrozny a brusinky. Z poloviny melounu vydlabeme dužinu tak, abychom nepoškodili zelenou část a vytvořili misku. Dužinu nakrájíme na kousky a přidáme k ovoci. Ochutíme lžící medu nebo třtinového cukru a důkladně promícháme.
Tip: Pro výraznější aroma salátu můžete na chvíli namočit brusinky do Tuzemáku.
Ovocný salát podáváme v misce vytvořené z poloviny melounu posypaný kokosem a ozdobený lístky čerstvé máty.