Osvěžující salát ze žlutého melouna
Doba přípravy30 min.

Osvěžující salát ze žlutého melouna

Nebojte se kombinace ovoce a zeleniny v salátech a ochutnejte osvěžující salát ze žlutého melouna. Recepty najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 135 g chleba (např. dřevorubeckého či lámankového)
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 150 g žlutého melounu Galia
  • 100 g okurky
  • 60 g balkánského sýra Pilos
  • 1 × lžíce balsamica Acentino
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × hrst čerstvé bazalky

POSTUP

POTŘEBUJEME

  • pečicí plech
  • pečicí papír

Postup

Chléb nakrájíme na menší kostky, pokapeme olivovým olejem a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 5 minut dozlatova (občas promícháme).

Dužinu melounu a očištěnou okurku nakrájíme na kostky, přendáme do misky, přidáme kousky balkánského sýra a opečený chléb. Olivový olej smícháme s balsamicem. Salát pokapeme dresinkem, opepříme a dochutíme najemno nakrájenou bazalkou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.