Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Na oslavách a večírcích nemusíte připravovat jen chlebíčky, ale podávat můžete i originálnější pohoštění. Třeba v podobě baby brambor plněných bryndzou podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Potřebovat budete zejména správně veliké (tedy maličké) brambůrky, které uvaříte i ve slupce, vydlabete, orestujete v pánvi a pak už naplníte vším, co máte rádi. Kromě bryndzy se hodí i jiné krémové sýry, případně slanina, sušená rajčata, uzený losos a zkrátka cokoliv, co vám zrovna přijde k chuti.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 472 kJ / 352 kcal
Bílkoviny
15,60 g
Tuky
25,90 g
Vláknina
1,90 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
14,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Menší brambory uvaříme doměkka, ale dáme pozor, abychom je nerozvařili, a necháme trochu vychladnout. Následně zařízneme po stranách, aby dobře stály a následně na poloviny. Střed brambory vydlabeme a vytvoříme lodičku, kterou opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem dozlatova. V pánvi je rovnou i osolíme. Bryndzu promícháme v misce s nasekanou pažitkou a opečené brambory připravenou pomazánkou naplníme.
Množství na 2 porce vychází asi na 8 naplněných lodiček (půlek brambor). 4 slaninové a 4 s uzeným lososem.
02.Opečené jednohubky dozdobíme dle fantazie dokřupava vypečenou slaninou nebo uzeným lososem. Nakonec doplníme čerstvými bylinkami a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT