Baby brambůrky s bryndzou, slaninou a lososem

play Přehrát video recept
Baby brambůrky s bryndzou, slaninou a lososem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na oslavách a večírcích nemusíte připravovat jen chlebíčky, ale podávat můžete i originálnější pohoštění. Třeba v podobě baby brambor plněných bryndzou podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Potřebovat budete zejména správně veliké (tedy maličké) brambůrky, které uvaříte i ve slupce, vydlabete, orestujete v pánvi a pak už naplníte vším, co máte rádi. Kromě bryndzy se hodí i jiné krémové sýry, případně slanina, sušená rajčata, uzený losos a zkrátka cokoliv, co vám zrovna přijde k chuti. 

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 160 g malé brambory
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • sůl
  • 50 g bryndza
  • 1,5 × lžíce sekaná pažitka
  • 10 g slanina
  • 80 g uzený losos
  • 1 × snítka bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 472 kJ / 352 kcal

Bílkoviny

15,60 g

Tuky

25,90 g

Vláknina

1,90 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

14,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Menší brambory uvaříme doměkka, ale dáme pozor, abychom je nerozvařili, a necháme trochu vychladnout. Následně zařízneme po stranách, aby dobře stály a následně na poloviny. Střed brambory vydlabeme a vytvoříme lodičku, kterou opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem dozlatova. V pánvi je rovnou i osolíme. Bryndzu promícháme v misce s nasekanou pažitkou a opečené brambory připravenou pomazánkou naplníme.

Množství na 2 porce vychází asi na 8 naplněných lodiček (půlek brambor). 4 slaninové a 4 s uzeným lososem.

02.Opečené jednohubky dozdobíme dle fantazie dokřupava vypečenou slaninou nebo uzeným lososem. Nakonec doplníme čerstvými bylinkami a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo