Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Baby brambůrky s bryndzou, slaninou a lososem

Na oslavách a večírcích nemusíte připravovat jen chlebíčky, ale podávat můžete i originálnější pohoštění. Třeba v podobě baby brambor plněných bryndzou podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Potřebovat budete zejména správně veliké (tedy maličké) brambůrky, které uvaříte i ve slupce, vydlabete, orestujete v pánvi a pak už naplníte vším, co máte rádi. Kromě bryndzy se hodí i jiné krémové sýry, případně slanina, sušená rajčata, uzený losos a zkrátka cokoliv, co vám zrovna přijde k chuti. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 160 g malé brambory
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • sůl
  • 50 g bryndza
  • 1,5 × lžíce sekaná pažitka
  • 10 g slanina
  • 80 g uzený losos
  • 1 × snítka bazalka

POSTUP

Menší brambory uvaříme doměkka, ale dáme pozor, abychom je nerozvařili, a necháme trochu vychladnout. Následně zařízneme po stranách, aby dobře stály a následně na poloviny. Střed brambory vydlabeme a vytvoříme lodičku, kterou opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem dozlatova. V pánvi je rovnou i osolíme. Bryndzu promícháme v misce s nasekanou pažitkou a opečené brambory připravenou pomazánkou naplníme.

Tip: Množství na 2 porce vychází asi na 8 naplněných lodiček (půlek brambor). 4 slaninové a 4 s uzeným lososem.

Opečené jednohubky dozdobíme dle fantazie dokřupava vypečenou slaninou nebo uzeným lososem. Nakonec doplníme čerstvými bylinkami a podáváme.

Orientační nutriční hodnoty (1 lososová jednohubka): 78 kcal, 6 g bílkovin, 4 g sacharidů, 4 g tuků.

Orientační nutriční hodnoty (1 slaninová jednohubka): 54 kcal, 2 g bílkovin, 4 g sacharidů, 3 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU