Sýr najemno nastrouháme a listové těsto rozřízneme na třetiny.
První třetinu potřeme bazalkovým pestem a zasypeme polovinou strouhaného sýra.
Tip: Pokud je pesto příliš mastné, olej odeberte nebo opatrně sceďte.
Přiklopíme druhou částí těsta, které následně potřeme rajčatovým pestem a posypeme zbylým sýrem. Pláty zakryjeme poslední třetinou těsta, lehce přimáčkneme a vložíme do lednice alespoň na 30 minut vychladit.
Tip: Jak připravit domácí bazalkové a rajčatové pesto se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Vychlazené vrstvené těsto nakrájíme na asi 1 cm tlusté tyčinky, které zatočíme. Zamáčkneme konce, aby se snadno nerozevíraly, a přendáme je na pečicí plech.
Tip: Dodržujte mezi tyčkami rozestupy. Těsto při pečení nabyde a zvětší objem.
Pečivo na plechu ještě pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnnou mořskou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 10-15 minut dozlatova na program horkovzduch.
Tip: Z jednoto těsta připravíte asi 14 kroucených tyčinek.