Pečená treska s bazalkovo-zeleninovým ragú a rajčatovou pastou

play Přehrát video recept
Pečená treska s bazalkovo-zeleninovým ragú a rajčatovou pastou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Zdravá večeře plná křupavé zeleniny a jemného opečeného rybího masa dochuceného jemnou rajčatovou pastou.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bazalková pasta

  • 2 hrsti čerstvé sekané bazalky
  • 2 × stroužky česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 500 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna

Rajčatová pasta

  • 100 g sušených rajčat v olivovém oleji Baresa
  • 2 × lžíce strouhaného sýru Grana Padano
  • 2 × lžíce čerstvé sekané bazalky
  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna

Pečená treska

  • 4 × filety tresky tmavé
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Castello na pomoučnění
  • řepkový olej Vita D'or
  • 1 × lžíce másla Pilos

Příloha

  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 200 g bílých fazolí Campo Largo (vařených)
  • 100 g mrkve
  • 100 g cukety
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 4 × lžíce bazalkové pasty
  • polosušená cherry rajčata na ozdobu
  • chlebové chipsy na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 777 kJ / 664 kcal

Bílkoviny

37,00 g

Tuky

44,50 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

27,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bazalková a rajčatová pasta:

01.Veškeré ingredience na bazalkovou pastu dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Stejně připravíme i rajčatovou pastu, ta však může mít hustší konzistenci.

Pečená treska:

02.Filety osolíme, opepříme a pomoučníme z obou stran a v rozehřáté pánvi s rostlinným olejem pečeme dozlatova. K hotové rybě po vypnutí plamene přidáme máslo, kterým několikrát maso pomocí lžíce přelijeme.

Příloha:

03.Fazole uvaříme podle návodu a mrkev nakrájenou na kostky do poloměkka. Do rozehřátého hrnce nalijeme vývar, přidáme předvařené fazole a mrkev a syrovou cuketu nakrájenou na kostky. Necháme krátce povařit a přidáme 4 lžíce bazalkové pasty. Krátce probubláme, vypneme plamen, přidáme máslo a necháme stranou.

Servírování:

04.Do hlubokého talíře nandáme zeleninové ragů, na které položíme plátek tresky a přelijeme máslem z opečené ryby. Na filet dále lžíci rajčatového pesta (z kterého můžeme pomocí dvou lžic udělat úhledný noček) a dozdobíme polosušenými rajčaty, lístky bazalky a chlebovým chipsem.

05.Tip: Jak připravit polosušená rajčata a chlebové chipsy se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo