Minestrone
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Minestrone je tradiční italská polévka. Přesný recept na minestrone neexistuje, liší se region od regionu. Tato polévka se připravuje jak s masem nebo jen výlučně zeleninová. Její chuť i vzhled ovlivňuje rovněž roční období, protože se vaří převážně ze sezónní zeleniny. Roman Paulus Vám ukáže svoji oblíbenou verzi minestrone s panchettou. Pokud si však budete chtít připravit výhradně zeleninovou verzi, vynechejte panchettu a vývar z masa nahraďte zeleninovým.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Recept na přípravu minestrone

01.V hrnci s rozehřátým olivovým olejem orestujeme pancettu nakrájenou na kostičky. Přidáme polovinu nahrubo nakrájené cibule, stroužek česneku nakrájený na plátky, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, sekaná rajčata, svazek tymiánu a podlijeme vývarem. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, vařené bílé fazole, brambory nakrájené na kostičky a vaříme asi 45 minut. V jiném hrnci uvaříme ve vroucí vodě špagety, které přidáme do uvařené polévky, osolíme a můžeme podávat. Servírujeme s hoblinkami sýru grana padano a lžící bazalkového pesta.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo