Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Minestrone

Minestrone je tradiční italská polévka. Přesný recept na minestrone neexistuje, liší se region od regionu. Tato polévka se připravuje jak s masem nebo jen výlučně zeleninová. Její chuť i vzhled ovlivňuje rovněž roční období, protože se vaří převážně ze sezónní zeleniny. Roman Paulus Vám ukáže svoji oblíbenou verzi minestrone s panchettou. Pokud si však budete chtít připravit výhradně zeleninovou verzi, vynechejte panchettu a vývar z masa nahraďte zeleninovým.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP

Recept na přípravu minestrone

V hrnci s rozehřátým olivovým olejem orestujeme pancettu nakrájenou na kostičky. Přidáme polovinu nahrubo nakrájené cibule, stroužek česneku nakrájený na plátky, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, sekaná rajčata, svazek tymiánu a podlijeme vývarem. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, vařené bílé fazole, brambory nakrájené na kostičky a vaříme asi 45 minut. V jiném hrnci uvaříme ve vroucí vodě špagety, které přidáme do uvařené polévky, osolíme a můžeme podávat. Servírujeme s hoblinkami sýru grana padano a lžící bazalkového pesta.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU