Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 24 min.

Focaccia

Focaccia je tradiční italské kynuté pečivo. Podává se jako příloha k různým pokrmům, můžete ji ale také plnit, skvěle chutná se sýrem a parmskou šunkou. Focaccia je po upečení křupavá a díky olivovému oleji, který se do těsta přidává, příjemně vláčná. Těsto můžete dochutit svými oblíbenými surovinami, Roman Paulus si vybral sušená rajčata, černé olivy, rozmarýn a tymián. Připravte si doma večeři po italsku a vychutnejte si výbornou focacciu se svými oblíbenými surovinami.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Focaccia

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 21 g droždí
  • 15 g soli
  • 40 g olivového oleje + na potření
  • 100 g sušených rajčat
  • 100 g černých oliv
  • hrst sekaného rozmarýnu a tymiánu
  • mořská sůl na posypání

POSTUP

Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě. Mouku smíchejte se solí, olivovým olejem a vodou s droždím a vypracujte hladké těsto, které přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.

Do těsta vmíchejte nakrájená sušená rajčata a olivy, nasekaný rozmarýn a tymián. Z takto připraveného těsta vytvarujte menší bochánky, z nich vyválejte placky asi 2 cm vysoké a nechte opět vykynout. Do těsta udělejte několik důlků, potřete olivovým olejem a posypte hrubou mořskou solí. Pečte nejprve na 230 °C 5 minut a následně dopečte další 3 minuty na 220 °C. Po upečení můžete opět potřít olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU