Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rozmarýnová focaccia s hovězím carpacciem

 Focaccia je oblíbené italské pečivo, které je většinou ochucené zajímavým kořením, bylinkami nebo zeleninou. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, pomocí něhož si můžete tuhle středomořskou pochoutku upéct sami doma! Budete potřebovat klasický základ jako na jakékoliv jiné kynuté těsto, ale navíc přidáte rozmarýn a tymián, díky kterým bude focaccia krásně provoněná. Hotové pečivo můžete využít na spoustu způsobů – Roman Paulus zvolil obloženou focacciu s hovězím carpacciem, rukolou a bazalkovým pestem. Nakonec už vše stačí jen zakápnou krémovým balsamikem a olivovým olejem a zasypat štědrou dávkou parmazánových hoblinek.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Focaccia:

  • 250 g hladká mouka Belbake
  • 10 g čerstvé droždí
  • 20 g extra panenský olivový olej Italiamo + na potření
  • × snítka rozmarýn
  • × snítka tymián
  • 7 g sůl Kania + na posypání
  • 150 ml voda

Na dokončení:

  • 120 g bazalkové pesto se sýrem Italiamo
  • 100 g čerstvá rukola
  • 400 g hovězí carpaccio Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × lžička extra panenský olivový olej Italiamo
  • 4 × lžička balsamicový ocet Italiamo
  • 100 g parmazán Parmiggiano Reggiano Italiamo

POSTUP

Focaccia:

Mouku nasypeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, olej, polovinu nasekaných bylinek, sůl a vlažnou vodu. V robotu zpracujeme hladké a poměrně lepivé těsto, které necháme na teplém místě nakynout na dvojnásobný objem.

Nakynuté těsto krátce rukama propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každého vytvoříme bochánek a následně asi 2 cm vysokou placku, kterou přendáme na plech a necháme znovu na teplém místě nakynout. 

Nakynuté placky propícháme prstem, potřeme vodou, osolíme, posypeme zbylými bylinkami a pečeme na 230 °C 10 minut. Po upečení zakápneme olivovým olejem.

Na dokončení :

Vlažnou focacciu podélně rozkrojíme a potřeme bazalkovým pestem. Navrstvíme rukolu, plátky hovězího carpaccia, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, krémovým balsamicem a posypeme hoblinkami parmazánu.

Podáváme na dřevěném prkénku ideálně s oblíbeným italským bílým vínem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 559 kcal, 39 g bílkovin, 52 g sacharidů, 22 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU