Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Focaccia je oblíbené italské pečivo, které je většinou ochucené zajímavým kořením, bylinkami nebo zeleninou. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, pomocí něhož si můžete tuhle středomořskou pochoutku upéct sami doma! Budete potřebovat klasický základ jako na jakékoliv jiné kynuté těsto, ale navíc přidáte rozmarýn a tymián, díky kterým bude focaccia krásně provoněná. Hotové pečivo můžete využít na spoustu způsobů – Roman Paulus zvolil obloženou focacciu s hovězím carpacciem, rukolou a bazalkovým pestem. Nakonec už vše stačí jen zakápnou krémovým balsamikem a olivovým olejem a zasypat štědrou dávkou parmazánových hoblinek.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 962 kJ / 708 kcal
Bílkoviny
39,30 g
Tuky
37,10 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
51,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku nasypeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, olej, polovinu nasekaných bylinek, sůl a vlažnou vodu. V robotu zpracujeme hladké a poměrně lepivé těsto, které necháme na teplém místě nakynout na dvojnásobný objem.
02.Nakynuté těsto krátce rukama propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každého vytvoříme bochánek a následně asi 2 cm vysokou placku, kterou přendáme na plech a necháme znovu na teplém místě nakynout.
03.Nakynuté placky propícháme prstem, potřeme vodou, osolíme, posypeme zbylými bylinkami a pečeme na 230 °C 10 minut. Po upečení zakápneme olivovým olejem.
04.Vlažnou focacciu podélně rozkrojíme a potřeme bazalkovým pestem. Navrstvíme rukolu, plátky hovězího carpaccia, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, krémovým balsamicem a posypeme hoblinkami parmazánu.
05.Podáváme na dřevěném prkénku ideálně s oblíbeným italským bílým vínem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT