Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Carpaccio ze pstruha s červenou řepou a jablky

Zkuste něco nezvyklého, luxusního a přitom tak jednoduchého. Jak připravit lahodné carpaccio ze pstruha předvede šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 čerstvé pstruhy duhové, vykuchané
  • 1 citron (šťáva)
  • 2 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 čerstvý fenykl
  • 100 g vařené červené řepy
  • 100 g zeleného kyselého jablka
  • 4 polév. lž. restovaných a solených kešu ořechů Alesto
  • hrst listových salátů
  • čerstvá máta

POSTUP

Čerstvé pstruhy vyfiletujeme, abychom získali čisté filety bez kostí a kůže. Ty následně omyjeme a osušíme.

Tip: Jak filetovat pstruha se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

V malé misce připravíme marinádu smícháním olivového oleje a citronové šťávy.

Filet nakrájíme na tenké plátky a přendáme na talíř. Opepříme, osolíme, přidáme část marinády, na tenké plátky nakrájený fenykl, kostičky červené řepy a oloupaného jablka. Posypeme nalámanými kešu ořechy, čerstvými bylinkami a lístky salátu a dokončíme několika kapkami zbylé marinády.

Tip: Rybí odřezky použijte na vývar. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU