Hovězí carpaccio
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nejedná se o nic jednoduššího než o velmi tenké plátky čerstvě marinovaného hovězího masa. K tomu všemu prozradí šéfkuchař Roman Paulus i to, jak připravit jednoduché chlebové krutony. Kromě hovězího budete potřebovat ještě rukolu, balsamico, parmezán nebo pecorino a pokud chcete, tak i tenké plátky čerstvých žampionů.



Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × rozmarýnová bageta
  • hrst listové petržele
  • 400 g rukoly
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • krémový balzamikový ocet s jahodovou příchutí Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g hovězího carpaccia na plátky Řezníkova čerstvá porce
  • 100 g hoblinek parmazánu Parmigiano Reggiano Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 970 kJ / 471 kcal

Bílkoviny

40,30 g

Tuky

17,10 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

38,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V pánvi rozpustíme kousek másla a přidáme na kostičky nakrájené starší pečivo. Lehce osolíme, opepříme, opečeme dozlatova a ke konci přisypeme nasekané bylinky.

02.Na talíř nandáme porci rukoly, zakápneme olivovým olejem, balzamikovým octem, ochutíme solí a pepřem. Na salát klademe jednotlivé tenké plátky hovězího masa, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem. Posypeme hoblinkami sýru a čerstvě upečenými krutonky.

03.Ozdobíme už jen několika lístky rukoly a servírujeme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo