Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Základní balsamikový dresink se skvěle hodí na dochucení salátů či přílohové zeleniny. Navíc se připravuje naprosto jednoduše, což dokazuje i video návod od šéfkuchaře Romana Pauluse. Budete potřebovat samozřejmě balsamico a jen několik dalších surovin, mezi které patří zejména med a dijonská či hrubozrnná hořčice. Kromě toho vás Roman Paulus naučí i dva způsoby toho, jak všechny suroviny ideálně promíchat – buď klasicky metličkou anebo jednoduše za použití skleničky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 410 kJ / 337 kcal
Bílkoviny
13,70 g
Tuky
19,40 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
29,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy dáme balsamico, nastrouhaný česnek, dijonskou hořčici, med, osolíme, opepříme a rozmícháme metličkou. Poté za stálého míchání postupně přiléváme olivový olej.
Suroviny můžete také vložit do zavařovací sklenice s víčkem, uzavřít a protřepat.
02.Tuto zálivku můžeme používat na všechny druhy listových i zeleninových salátů. Jednoduchý salát připravíme z listových salátů, cherry rajčat, přelijeme balsamicovým dresinkem a posypeme hoblinkami parmezánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT