Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hovězí tatarák

Tatarák ze syrového masa vzbuzuje spoustu kontroverzí, má jak spoustu fanoušků, tak zástupy odpůrců. Neměli byste ho však zatracovat bez ochutnání a jsme si jistí, že ochutnáte-li recept Romana Pauluse, zařadíte se do skupiny milovníků této pochoutky. Náš šéfkuchař jej podává s úžasnými dobrotami - křepelčími vajíčky, zeleninou ve sladko-kyselé marinádě a lanýžovou majonézou. Jako z nejlepší restaurace. Určitě ochutnejte!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Hovězí tatarák

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 30 g pažitky
  • 30 g šalotky
  • 20 g kapar
  • 0 polév. lž. hrubozrnné hořčice tabasco
  • extra panenský olivový olej
  • mořská sůl v mlýnku
  • černý pepř z mlýnku

Na servírování

  • křepelčí vajíčka
  • čerstvá bageta
  • lanýžová majonéza
  • zelenina ve sladko-kyselé marinádě
  • drobné lístky na ozdobu

POSTUP

Hovězí svíčkovou nakrájíme najemno a smícháme s nasekanou pažitkou, nadrobno nakrájenou šalotkou, nasekanými kapary, hrubozrnnou hořčicí a pár kapkami tabasca. Osolíme, opepříme a přilijeme trochu olivového oleje.

Tatarák servírujeme pomocí kuchyňského kroužku, ozdobíme zeleninou ve sladko-kyselé marinádě, lanýžovou majonézou, vařenými křepelčími vajíčky, opečenou bagetkou a drobnými lístky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU