Roastbeef:
Hovězí roštěnec vcelku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a koření do masa vmasírujeme.
Krátce opečeme ze čtyř stran v rozpálené grilovací pánvi. Pak přendáme do pekáče, posypeme čerstvým rozmarýnem a tymiánem, zakápneme olejem, zapíchneme do masa teploměr a pečeme:
- v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 30 °C,
- v troubě rozehřáté na 110 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 40 °C,
- v troubě rozehřáté na 90 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 55 °C,
- v troubě rozehřáté na 70 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 58 °C.
Pak maso přikryjeme alobalem a necháme „dozrát“ v troubě vyhřáté na 70 °C klidně ještě hodinu a půl. Nepřepeče se tak, ale bude lahodnější.
Tip: Při každé změně teploty troubě pomůžeme krátkým vyvětráním moc horkého vzduchu.
Po upečení maso necháme vychladnout a studené nakrájíme na tenké plátky.
Cuketové hranolky:
Cuketu nakrájíme na hranolky a obalíme ve vejci a směsi udělané z nasekaných mandlí a najemno nastrouhaného parmazánu. Následně pečeme na pečicím papíru či podložce v troubě rozehřáté na 220 °C asi 15 minut na horkovzduch. Po upečení hranolky osolíme.
Bylinková salsa:
Bylinky nasekáme najemno, dužinu z většího rajčete nakrájíme na kostky, česnek a pálivou papričku nasekáme najemno. Bylinky, olej, ocet, citronovou šťávu, sůl, pepř, rajče, pálivou papričku, hořčici a česnek důkladně promícháme.
Podávání:
Na talíř nandáme tenké plátky pečeného masa a zeleninové hranolky. Maso ještě dochutíme salsou, solí a čerstvě drceným pepřem.