Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Pečená telecí špička je skvělá specialita, která se náramně hodí například na nedělní rodinný oběd. Díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si s tímto jídlem hravě poradíte. Naučíte se, jak správně květovou špičku orestovat ze všech stran, aby neztratila nic ze své šťavnatosti. Dále zjistíte, jak tento krásný kus masa upéct k naprosté dokonalosti – nezapomeňte, že pro ten nejlepší výsledek budete potřebovat vpichový teploměr. Nakonec si nejvíc pochutnáte, když telecí špičku doplníte jemnou bramborovou kaší a dušenou mrkví na másle s hráškem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 333 kJ / 797 kcal
Bílkoviny
48,30 g
Tuky
49,70 g
Vláknina
7,90 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
38,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem zprudka na barvu. Do pánve přidáme i natrhaný čerstvý rozmarýn.
02.Obsah pánve přendáme na pečicí plech, do masa zapíchneme teploměr a vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 30 °C. Následně stáhneme teplotu v troubě na 110 °C a pečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 60 °C. Maso přikryjeme alobalem, stáhneme troubu na 80 °C a necháme ještě chvíli odpočinout.
03.Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do rozehřátého hrnce s dvěma lžícemi másla, lehce podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme do poloměkka. Ke konci přidáme hrášek a necháme prohřát.
04.Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě do měkka a propasírujeme skrz bramborový lis. V rendlíku si rozehřejeme část smetany, přidáme prolisované brambory, osolíme, vmícháme 2 lžíce másla a dle požadované hustoty doléváme smetanu.
Jak si připravit bramborovou kaši se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Servírujeme na mělký talíř, kam nandáme porci bramborové kaše, dušenou zeleninu a na 1 cm silné plátky nakrájenou pečenou telecí špičku. Na talíři maso ještě na řezu osolíme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT