Maso osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem zprudka na barvu. Do pánve přidáme i natrhaný čerstvý rozmarýn.
Obsah pánve přendáme na pečicí plech, do masa zapíchneme teploměr a vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 30 °C. Následně stáhneme teplotu v troubě na 110 °C a pečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 60 °C. Maso přikryjeme alobalem, stáhneme troubu na 80 °C a necháme ještě chvíli odpočinout.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do rozehřátého hrnce s dvěma lžícemi másla, lehce podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme do poloměkka. Ke konci přidáme hrášek a necháme prohřát.
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě do měkka a propasírujeme skrz bramborový lis. V rendlíku si rozehřejeme část smetany, přidáme prolisované brambory, osolíme, vmícháme 2 lžíce másla a dle požadované hustoty doléváme smetanu.
Tip: Jak si připravit bramborovou kaši se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Servírujeme na mělký talíř, kam nandáme porci bramborové kaše, dušenou zeleninu a na 1 cm silné plátky nakrájenou pečenou telecí špičku. Na talíři maso ještě na řezu osolíme.