Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaši. Nejlepší budou ty s vysokým obsahem škrobu. Brambory můžete rozmělnit šťouchadlem, pokud je však propasírujete, budou mnohem krémovější. Následně, podle toho, s čím budete kaši podávat, můžete vyzkoušet i další přísady jako je smetana, olivový olej nebo čerstvé bylinky.
Energie
2 370 kJ / 567 kcal
Bílkoviny
9,90 g
Tuky
30,80 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
65,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory omyjeme, oloupeme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Následně vycedíme a ještě za tepla okapané prolisujeme skrze lis na brambory.
Tip: Brambory můžete nastouhat i na jemné části kuchyňského struhadla.
02.Aby byla kaše ještě jemnější, propasírujeme ji podruhé skrze jemné sítko.
03.Ohřejeme mléko smíchané se smetanou a ve vedlejším hrnci přihřejeme bramborové pyré, do kterého vmícháme studené kostky másla, dokud se úplně nerozpustí. Poté přimícháme i ohřáté mléko se smetanou a osolíme.
Tip: Množství mléka se smetanou záleží na požadované konzistenci kaše. K rybám se hodí spíše řidší, kdežto například ke smaženému řízku oceníme více tuhou konzistenci kaše.
04.Můžeme dochutit nasekanými bylinkami, hořčicí, apod.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT