Bramborová kaše
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaši. Nejlepší budou ty s vysokým obsahem škrobu. Brambory můžete rozmělnit šťouchadlem, pokud je však propasírujete, budou mnohem krémovější. Následně, podle toho, s čím budete kaši podávat, můžete vyzkoušet i další přísady jako je smetana, olivový olej nebo čerstvé bylinky.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 350 g moučné brambory
  • 50 ml plnotučné mléko
  • 50 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • sůl
  • 1 × lžíce másla

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 370 kJ / 567 kcal

Bílkoviny

9,90 g

Tuky

30,80 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

65,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory omyjeme, oloupeme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Následně vycedíme a ještě za tepla okapané prolisujeme skrze lis na brambory.

Tip: Brambory můžete nastouhat i na jemné části kuchyňského struhadla.

02.Aby byla kaše ještě jemnější, propasírujeme ji podruhé skrze jemné sítko.

03.Ohřejeme mléko smíchané se smetanou a ve vedlejším hrnci přihřejeme bramborové pyré, do kterého vmícháme studené kostky másla, dokud se úplně nerozpustí. Poté přimícháme i ohřáté mléko se smetanou a osolíme.

Tip: Množství mléka se smetanou záleží na požadované konzistenci kaše. K rybám se hodí spíše řidší, kdežto například ke smaženému řízku oceníme více tuhou konzistenci kaše.

04.Můžeme dochutit nasekanými bylinkami, hořčicí, apod.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo