Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Bramborák je v Česku oblíbená specialita, na které si pochutnal snad už úplně každý. Víte ale, jak připravit ty úplně nejlepší? Poradí šéfkuchař Roman Paulus! Díky jeho video receptu na bramboráky opékané na sádle zjistíte, jak správně namíchat bramborákovou směs, jaké přidat koření a proč byste neměli zapomenout i na lžíci mléka. Do těsta pak můžete přidat cokoliv dalšího, co v něm máte rádi – třeba šunku nebo oblíbenou uzeninu. Pak už stačí jen osmažit bramboráčky na sádle (případně přepuštěném másle nebo rostlinném oleji) a podávat – ať už jako hlavní jídlo, nebo přílohu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 044 kJ / 249 kcal
Bílkoviny
7,60 g
Tuky
9,20 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
34,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Smícháme s kmínem, nastrouhanými stroužky česneku a vejci. Ochutíme majoránkou, solí, pepřem a naředíme lžící mléka. Promícháme, doplníme hrubou mouku a vypracujeme těsto podobné tužší bramborové kaši.
Mouku přidávejte dle potřeby. Množství záleží na vodnatosti brambor.
02.Smažíme v pánvi s vrstvou rozpáleného sádla na mírném ohni dozlatova. Nejprve si upečeme jeden menší zkušební kousek, který po upečení ochutnáme, a v případě potřeby těsto dochutíme. Následně připravíme bramboráky ze zbylé směsi.
Pro vegetariány připravte bramboráky na přepuštěném másle.
03.Hotové placky osušíme na papírové utěrce a před podáváním necháme krátce vychladnout, abychom se nespálili o horký tuk.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT