Bramboráky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Bramborák je v Česku oblíbená specialita, na které si pochutnal snad už úplně každý. Víte ale, jak připravit ty úplně nejlepší? Poradí šéfkuchař Roman Paulus! Díky jeho video receptu na bramboráky opékané na sádle zjistíte, jak správně namíchat bramborákovou směs, jaké přidat koření a proč byste neměli zapomenout i na lžíci mléka. Do těsta pak můžete přidat cokoliv dalšího, co v něm máte rádi – třeba šunku nebo oblíbenou uzeninu. Pak už stačí jen osmažit bramboráčky na sádle (případně přepuštěném másle nebo rostlinném oleji) a podávat – ať už jako hlavní jídlo, nebo přílohu.



Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g brambory (moučný typ C)
  • 1 × špetka celý kmín
  • 3 stroužky česnek
  • 2 × vejce „M“
  • 1 × špetka majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 1 × lžíce plnotučné mléko
  • 100 g hrubá mouka
  • na smažení sádlo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 044 kJ / 249 kcal

Bílkoviny

7,60 g

Tuky

9,20 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

34,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Smícháme s kmínem, nastrouhanými stroužky česneku a vejci. Ochutíme majoránkou, solí, pepřem a naředíme lžící mléka. Promícháme, doplníme hrubou mouku a vypracujeme těsto podobné tužší bramborové kaši.

Mouku přidávejte dle potřeby. Množství záleží na vodnatosti brambor.

02.Smažíme v pánvi s vrstvou rozpáleného sádla na mírném ohni dozlatova. Nejprve si upečeme jeden menší zkušební kousek, který po upečení ochutnáme, a v případě potřeby těsto dochutíme. Následně připravíme bramboráky ze zbylé směsi.

Pro vegetariány připravte bramboráky na přepuštěném másle.

03.Hotové placky osušíme na papírové utěrce a před podáváním necháme krátce vychladnout, abychom se nespálili o horký tuk.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo