Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Hovězí guláš

Ochutnejte výborný hovězí guláš podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g předního hovězího masa Řezníkova čerstvá porce
  • 400 g cibule
  • 100 g vepřového sádla Pikok
  • sůl s jódem Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g Šumavského bochníku nebaleného (asi 2 dny starý chléb)
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Kania
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 3 × lžíce sladké mleté papriky Kania
  • celý kmín Kania
  • 5 × stroužků česneku
  • majoránka Kania
  • rostlinný olej Vita D´or
  • červená paprika
  • červená cibule
  • lahůdková cibulka
  • lis na česnek

POSTUP

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na 70 g vepřového sádla do zlatohněda (asi 5 minut). Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme k cibuli a restujeme dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo. Přidáme rajčatový protlak, zarestujeme, přilijeme trochu vývaru a zaprášíme sladkou paprikou. Krátce restujeme a podlijeme trochou vývaru. Přidáme kmín, na kostičky nakrájený chléb opečený na zbylých 30 g sádla, přilijeme zbylý vývar tak, aby bylo maso lehce ponořené a přidáme prolisovaný česnek. Guláš dusíme pod poličkou asi 1,5 hodiny.

V pánvi opečeme na troše oleje na větší kousky nakrájenou červenou papriku, červenou cibuli a lahůdkovou cibulku. Do hotového guláše přidáme majoránku.

Servírování

Guláš servírujeme do misky nebo hlubšího talíře, ozdobíme orestovanou paprikou, červenou cibulí a lahůdkovou cibulkou. Jako příloha se hodí knedlíky, noky, špecle nebo jednoduše chleba.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.