Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Hovězí guláš

Ochutnejte výborný hovězí guláš podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 800 g předního hovězího masa Čerstvá porce
  • 400 g cibule
  • 100 g vepřového sádla Pikok
  • sůl s jódem Castello
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g Šumavského bochníku nebaleného (asi 2 dny starý chléb)
  • 2 polév. lž. rajčatového protlaku Mikado
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 3 polév. lž. sladké mleté papriky Mikado
  • celý kmín Mikado
  • 5 stroužků česneku
  • majoránka Mikado
  • rostlinný olej Promienna
  • červená paprika
  • červená cibule
  • lahůdková cibulka
  • lis na česnek

POSTUP

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na 70 g vepřového sádla do zlatohněda (asi 5 minut). Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme k cibuli a restujeme dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo. Přidáme rajčatový protlak, zarestujeme, přilijeme trochu vývaru a zaprášíme sladkou paprikou. Krátce restujeme a podlijeme trochou vývaru. Přidáme kmín, na kostičky nakrájený chléb opečený na zbylých 30 g sádla, přilijeme zbylý vývar tak, aby bylo maso lehce ponořené a přidáme prolisovaný česnek. Guláš dusíme pod poličkou asi 1,5 hodiny.

V pánvi opečeme na troše oleje na větší kousky nakrájenou červenou papriku, červenou cibuli a lahůdkovou cibulku. Do hotového guláše přidáme majoránku.

Servírování

Guláš servírujeme do misky nebo hlubšího talíře, ozdobíme orestovanou paprikou, červenou cibulí a lahůdkovou cibulkou. Jako příloha se hodí knedlíky, noky, špecle nebo jednoduše chleba.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU