Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na 70 g vepřového sádla do zlatohněda (asi 5 minut). Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme k cibuli a restujeme dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo. Přidáme rajčatový protlak, zarestujeme, přilijeme trochu vývaru a zaprášíme sladkou paprikou. Krátce restujeme a podlijeme trochou vývaru. Přidáme kmín, na kostičky nakrájený chléb opečený na zbylých 30 g sádla, přilijeme zbylý vývar tak, aby bylo maso lehce ponořené a přidáme prolisovaný česnek. Guláš dusíme pod poličkou asi 1,5 hodiny.
V pánvi opečeme na troše oleje na větší kousky nakrájenou červenou papriku, červenou cibuli a lahůdkovou cibulku. Do hotového guláše přidáme majoránku.
Guláš servírujeme do misky nebo hlubšího talíře, ozdobíme orestovanou paprikou, červenou cibulí a lahůdkovou cibulkou. Jako příloha se hodí knedlíky, noky, špecle nebo jednoduše chleba.