Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Houskové knedlíky

Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je houskový knedlík z kynutého těsta. Jeho příprava je trochu časově náročná, protože kynuté těsto si musí odpočinout a získat na objemu, ale buďte trpěliví. Uvařené knedlíky je nutné opatrně krájet, nejlépe pomocí režné nítě. Hodí se k hustým gulášům, ragú nebo kysanému zelí s pečení.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houskové knedlíky

  • 300 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 10 g droždí
  • cukr krystal
  • 200 g bílého pečiva (nejlépe z předchozího dne)
  • sůl
  • 1× vejce „M“
  • 500 g hrubé mouky

POSTUP

Mléko lehce zahřejte, rozpusťte v něm droždí a přidejte cukr. Pečivo nakrájené na menší kostky dejte do mísy, osolte, přilijte mléko s droždím a zamíchejte. Přidejte vejce a mouku, vypracujte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.

Z vykynutého těsta vyválejte šišky, které nechte ještě chvíli vykynout. Poté zavářejte do vroucí osolené vody. Vařte podle velikosti knedlíků 15 – 20 minut, v průběhu vaření jednou otočte. Po vyndání z vody propíchejte vidličkou a nití nakrájejte na plátky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU