Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Máte rádi recepty ve stylu „co dům dal“? Jeden takový připravil šéfkuchař Roman Paulus a využijete v něm všechno, co vám zbylo z posledního opékání buřtů. Stačí ke špekáčkům přihodit pokrájenou vepřovou krkovici (či hovězí kližku), zeleninu (nejlépe rajčata a papriku, ale můžete přihodit prakticky cokoliv, co najdete v lednici) a to vše zalít trochou piva. Roman Paulus do buřtů s krkovicí na pivu přidává i fazole, ale podobně poslouží například i čočka či cizrna. Přílohu si také můžete vybrat podle toho, co najdete doma a co vám nejvíce chutná – uplatníte rýži, houskový knedlík, ale také libovolné pečivo.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 825 kJ / 916 kcal
Bílkoviny
52,90 g
Tuky
40,10 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
4,10 g
Sacharidy
80,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme na proužky nakrájenou cibuli dozlatova.
02.Přidáme na plátky nakrájený česnek, a ještě chvíli restujeme.
03.Následně doplníme na kostky nakrájenou krkovicí, bobkovými listy, snítkou rozmarýnu, solí a pepřem. Maso opečeme ze všech stran.
Vepřovou krkovici lze nahradit i jiným masem vhodným na guláš. Například hovězí kližkou.
04.Zarestované maso ochutíme sekanými rajčaty, hořčicí, mletou paprikou a nakrájenou pálivou papričkou.
Dle chuti zvolte sladkou nebo pálivou mletou papriku. I čerstvou můžete vybírat dle chuti klasickou nebo chilli.
05.Zalijeme pivem po krátkém provaření i vývarem. Vaříme do změknutí masa.
06.Ke konci vaření přidáme ke směsi i nakrájené špekáčky a scezené propláchnuté fazole.
07.Využijte zbytky z lednice! Do směsi se hodí nejen zbylé špekáčky, hořčice a pivo, ale i uzenina, klobása nebo zbylé vařené brambory či luštěniny od oběda.
08.Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu.
09.Bohatou porci guláše podáváme s vařenou rýží a ozdobenou lístky listové petržele.
Stejným způsobem připravíte i kotlíkový guláš na ohni nebo pečený v troubě. Po restování směs vložte do trouby a 1 hodinu pečte na 160 °C pod poklicí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT