Roman Paulus

Jak uvařit rýži?

Vařená rýže je oblíbenou přílohou k mnoha jídlům. Uvařit rýži se zdá tak snadné, je však nutné dodržet několik základních pravidel. V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak správně uvařit rýži basmati. Rýže basmati patří mezi dlouhozrnné rýže a má charakteristické aroma. Tato rýže se hodí hlavně k indickým pokrmům jako například kari.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Jak uvařit basmati rýži:

1. Rýži basmati proplachujte studenou vodou tak dlouho, až bude z rýže vytékat pouze čirá voda.

2. Rýži vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou v poměru 1:1-1,25.

Tip: Do hrnce nedávejte příliš vysoký sloupec rýže, neuvařila by se.

3. Za občasného míchání přivedeme rýži s vodou k varu. 

Tip: Rýži můžete dle chuti osolit. V asijské kuchyni se však rýže při vaření nesolí, chuť jí dodá až pikantní omáčka.

4. Vaříme asi 10 minut na mírném plameni, až se všechna voda vyvaří. Poté necháme rýži odpočinout, třeba v peřinách.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.