Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Jelení maso je specialita, které se jedlíkům příliš často nedostává, takže je potřeba si na ní dát řádně záležet! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na jelení guláš, jehož přípravou vás přehledně provede od začátku do konce. Před přidáním samotného jeleního masa se naučíte připravit základ z cibule, česneku a kořenové zeleniny. Orestovanou zvěřinu pak ještě doplníte rajčatovým protlakem a červeným vínem. Šéfkuchař podává zvěřinový guláš se špeclemi, ale pochutnáte si i s čerstvým chlebem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 009 kJ / 479 kcal
Bílkoviny
38,10 g
Tuky
9,00 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
57,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme na plátky nakrájenou mrkev a petržel. Přihodíme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme dozlatova. Ochutíme solí, pepřem, bobkovými listy, novým kořením a dále restujeme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, maso osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso nezatáhne.
02.Následně přidáme rajčatový protlak, nasekaný rozmarýn a po krátkém orestování podlijeme vínem. Dusíme, dokud se z vína neodpaří alkohol, a následně podlijeme vodou po povrch masa. Promícháme, dochutíme podle potřeby a dusíme do změknutí.
03.Špecle uvaříme podle návodu na obalu. Následně je orestujeme v pánvi s rozehřátým olejem, opepříme, posypeme nasekanou listovou petrželí.
04.Jelení guláš servírujeme s připravenými špeclemi.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT