Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Jelení guláš se špeclemi

Jelení maso je specialita, které se jedlíkům příliš často nedostává, takže je potřeba si na ní dát řádně záležet! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na jelení guláš, jehož přípravou vás přehledně provede od začátku do konce. Před přidáním samotného jeleního masa se naučíte připravit základ z cibule, česneku a kořenové zeleniny. Orestovanou zvěřinu pak ještě doplníte rajčatovým protlakem a červeným vínem. Šéfkuchař podává zvěřinový guláš se špeclemi, ale pochutnáte si i s čerstvým chlebem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce vepřové sádlo Pikok
  • 2 × velká mrkev
  • velká kořenová petržel
  • 3 × cibule
  • 5 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × bobkový list Kania
  • 6 × kulička nové koření
  • 1 kg jelení maso na guláš
  • 140 g rajčatový protlak Kania
  • 200 ml červené víno
  • voda
  • 500 g špecle Chef select
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvá listová petržel

POSTUP

V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme na plátky nakrájenou mrkev a petržel. Přihodíme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme dozlatova. Ochutíme solí, pepřem, bobkovými listy, novým kořením a dále restujeme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, maso osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso nezatáhne. 

Následně přidáme rajčatový protlak, nasekaný rozmarýn a po krátkém orestování podlijeme vínem. Dusíme, dokud se z vína neodpaří alkohol, a následně podlijeme vodou po povrch masa. Promícháme, dochutíme podle potřeby a dusíme do změknutí.

Špecle uvaříme podle návodu na obalu. Následně je orestujeme v pánvi s rozehřátým olejem, opepříme, posypeme nasekanou listovou petrželí. 

Jelení guláš servírujeme s připravenými špeclemi. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.