Jelení guláš se špeclemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jelení maso je specialita, které se jedlíkům příliš často nedostává, takže je potřeba si na ní dát řádně záležet! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na jelení guláš, jehož přípravou vás přehledně provede od začátku do konce. Před přidáním samotného jeleního masa se naučíte připravit základ z cibule, česneku a kořenové zeleniny. Orestovanou zvěřinu pak ještě doplníte rajčatovým protlakem a červeným vínem. Šéfkuchař podává zvěřinový guláš se špeclemi, ale pochutnáte si i s čerstvým chlebem.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce vepřové sádlo Pikok
  • 2 × velká mrkev
  • velká kořenová petržel
  • 3 × cibule
  • 5 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × bobkový list Kania
  • 6 × kulička nové koření
  • 1 kg jelení maso na guláš
  • 140 g rajčatový protlak Kania
  • 200 ml červené víno
  • voda
  • 500 g špecle Chef select
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 009 kJ / 479 kcal

Bílkoviny

38,10 g

Tuky

9,00 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

57,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme na plátky nakrájenou mrkev a petržel. Přihodíme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme dozlatova. Ochutíme solí, pepřem, bobkovými listy, novým kořením a dále restujeme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, maso osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso nezatáhne. 

02.Následně přidáme rajčatový protlak, nasekaný rozmarýn a po krátkém orestování podlijeme vínem. Dusíme, dokud se z vína neodpaří alkohol, a následně podlijeme vodou po povrch masa. Promícháme, dochutíme podle potřeby a dusíme do změknutí.

03.Špecle uvaříme podle návodu na obalu. Následně je orestujeme v pánvi s rozehřátým olejem, opepříme, posypeme nasekanou listovou petrželí. 

04.Jelení guláš servírujeme s připravenými špeclemi. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo