Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek doprostřed narovnáme kořenovou zeleninu, okurky a klobásu nakrájené na hranolky. Zamotáme do rolády a svážeme provázkem.
Závitky opečeme ze všech stran v rozehřátém hrnci na sádle. Vyjmeme z hrnce a na výpeku založíme základ na omáčku.
Divoké koření (pepř, bobkové listy a nové koření) svážeme za pomoci provázku do gázy.
Do hrnce s výpekem po restování závitků přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a orestujeme. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou najemno a restujeme dozlatova. K nazlátlé zelenině přidáme lžíci másla a oloupané na kostky nakrájené jablko bez jádřince. Následně nakrájený citron, který jsme nožem oloupali tak, aby na něm nezbyla žádná bílá dužina (nejprve si ale nastrouháme z citronu žlutou kůru, kterou budeme potřebovat k dochucení omáčky). Ochutíme hořčicí, cukrem a necháme zkaramelizovat. Ovoníme i lístky rozmarýnu. Zastříkneme octem, krátce probubláme, podlijeme vývarem, vrátíme opečené maso do hrnce, vložíme balíček s divokým kořením a za mírného varu pod pokličkou dusíme doměkka.
Vařené rolády přendáme do pekáče a přikryjeme alobalem. Vyndáme i uzlík s kořením, který vyhodíme. Omáčku zjemníme smetanou, lžící másla, ochutíme citronovou kůrou, brusinkami a rozmixujeme. Rozmixovanou omáčku přendáme do hrnce a podle potřeby ještě dochutíme či prohřejeme.
Na talíř nandáme hrnečkový knedlík s rozmixovanou omáčkou a roládkami nakrájenými na plátky.
Tip: Jak připravit hrnečkový knedlík se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.