Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Vepřové řízky v bramborákovém těstě

Řízky s plísňovým sýrem zapečené v bramborákovém těstě přivítá každý, kdo si rád pochutná na tradičním pokrmu. Recept Romana Pauluse naleznete na kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Bramborákové těsto

  • 300 g moučných brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce „M“
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • špetka celého kmínu Mikado
  • špetka majoránky Mikado
  • 100 g hrubé mouky Castello

Salát z kysaného zelí

  • 400 g kysaného zelí Chira
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • rostlinný olej Promienna
  • 1 káv. lžič. cukru krystal Castello

Řízky v bramborákovém těstě

  • 600 g vepřových řízků Čerstvá porce
  • 100 g sýra Rival s modrou plísní uvnitř Bluedino
  • palička na maso

POSTUP

Bramborákové těsto

Syrové brambory a česnek nastrouháme najemno. Přendáme do misky a smícháme s vejcem, solí, pepřem, kmínem, majoránkou a moukou. Dle vodnatosti brambor přidáme případně více mouky. V případě potřeby osolíme a opepříme.

Salát z kysaného zelí

Zelí scedíme a přendáme do misky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na kostičky a 1 lžíci oleje, osolíme, opepříme, přidáme a cukr, smícháme a necháme chvíli odstát.

Řízky v bramborákovém těstě

Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do každého vložíme plátek sýra a maso přeložíme tak, aby vznikla kapsa. Řízky osolíme a vložíme do pánve s rozpáleným olejem na lžíci bramborákového těsta (rozprostřeného do velikosti řízku). Maso přitlačíme do těsta a potřeme druhou vrstvou těsta po celém povrchu. Opékáme na mírném ohni, aby se maso dobře propeklo. Po opečení osušíme od oleje na kuchyňské utěrce.

Servírování

Na mělký talíř servírujeme porci salátu z kysaného zelí a vedle položíme jeden řízek v bramborákovém těstě.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU