Doba přípravy
4 hod.
Obtížnost
Profesionál
Patříte mezi opravdové milovníky dobře ugrilovaného masa? V takovém případě je pro vás tento recept tím naprosto pravým! Šéfkuchař Roman Paulus připravil návod na grilování hovězího vysokého roštěnce – ze kterého se dělají například i ribeye steaky – vcelku. Potřebujete k tomu jen vědět, jak maso předem svázat, aby dobře drželo pohromadě, a pak taky mít dostatek trpělivost. Je to totiž práce (nebo spíš zábava) na dvě až tři hodiny. Odměnou za dlouhé čekání vám bude výborné maso, na kterém si pochutnáte nejlépe s grilovaným zeleným chřestem a beárnskou omáčkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso v celku svážeme provázkem, aby drželo tvar.
Jak svázat maso se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Následně ho osolíme, opepříme a zasypeme čerstvými lístky tymiánu a rozmarýnu. Maso zprudka zatáhneme v rozpáleném grilu na 250 °C minutu z každé strany.
03.Do masa vpíchneme teploměr a v chladnější části grilu pomalu pečeme. Teplotu v grilu necháme spadnout až na 110 °C a pečeme 2–3 hodiny, dokud nebude uvnitř masa teplota 56 °C.
Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
04.Přibližně 15 minut před koncem přidejte do grilu předem namočené odštěpky z tvrdého dřeva, aby se maso proudilo.
05.Z hotového ribeye sundáme provázek, nakrájíme na 1 centimetr silné plátky, které osolíme a podáváme s grilovaným chřestem a beárnskou omáčkou.
Jak ugrilovat zelený chřest a připravit beárnskou omáčku se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT