Celý hovězí vysoký roštěnec s grilovaným chřestem

play Přehrát video recept
Celý hovězí vysoký roštěnec s grilovaným chřestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

4 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Patříte mezi opravdové milovníky dobře ugrilovaného masa? V takovém případě je pro vás tento recept tím naprosto pravým! Šéfkuchař Roman Paulus připravil návod na grilování hovězího vysokého roštěnce – ze kterého se dělají například i ribeye steaky – vcelku. Potřebujete k tomu jen vědět, jak maso předem svázat, aby dobře drželo pohromadě, a pak taky mít dostatek trpělivost. Je to totiž práce (nebo spíš zábava) na dvě až tři hodiny. Odměnou za dlouhé čekání vám bude výborné maso, na kterém si pochutnáte nejlépe s grilovaným zeleným chřestem a beárnskou omáčkou.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • hovězí vysoký roštěnec (ribeye)
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • zelený chřest
  • extra panenský olivový olej
  • béarnská omáčka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso v celku svážeme provázkem, aby drželo tvar.

Jak svázat maso se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Následně ho osolíme, opepříme a zasypeme čerstvými lístky tymiánu a rozmarýnu. Maso zprudka zatáhneme v rozpáleném grilu na 250 °C minutu z každé strany.

03.Do masa vpíchneme teploměr a v chladnější části grilu pomalu pečeme. Teplotu v grilu necháme spadnout až na 110 °C a pečeme 2–3 hodiny, dokud nebude uvnitř masa teplota 56 °C.

Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

04.Přibližně 15 minut před koncem přidejte do grilu předem namočené odštěpky z tvrdého dřeva, aby se maso proudilo.

05.Z hotového ribeye sundáme provázek, nakrájíme na 1 centimetr silné plátky, které osolíme a podáváme s grilovaným chřestem a beárnskou omáčkou.

Jak ugrilovat zelený chřest a připravit beárnskou omáčku se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo