Roman Paulus

Salát z grilovaného hovězího roštěnce

Potřebujete recept na rychlý a chutný salát plný bílkovin? Vyzkoušejte ten od Romana Pauluse na šťavnatý salát z grilovaného hovězího roštěnce. Je to ideální recept pro všechny milovníky masa, který v sobě skrývá spoustu výrazných chutí. Podívejte se na naše video a dozvíte se, jak hovězí roštěnec grilovat, jak ho ochutit a jaké se k němu hodí přílohy. Dresink s výraznou sladkou, slanou, kyselou a pikantní chutí bude určitě milým překvapením, ale teprve smažený lotosový kořen přidá jídlu ten pravý asijský nádech. Tak rychle ke grilu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Dresink (podle chuti)

  • 1 polév. lž. třtinového cukru
  • 1 polév. lž. rybí omáčky
  • 3 polév. lž. limetkové šťávy
  • sušené drcené chilli dle chuti
  • sůl
  • pepř

Salát

  • 500 g hovězího nízkého roštěnce
  • 8 polév. lž. lehké sójové omáčky
  • 200 g červené cibule
  • 30 g čerstvé máty
  • 30 g čerstvého koriandru
  • 4 banánové listy
  • 20 g smažené šalotky
  • smažený lotosový kořen

POSTUP

Dresink

Ze všech uvedených surovin si dle chuti připravíme dresink, který by měl chutnat sladce, kysele a slaně.

Salát

Maso očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme v lehkou sójovou omáčkou, kterou maso marinujeme. Následně okamžitě na rozpálené části grilujeme asi 2 minuty z každé strany ideálně na dřevěném uhlí. Hotové maso můžeme ihned nakrájet na tenké plátky proti vláknu, smícháme s na proužky nasekanou cibulí, natrhanou mátou, koriandrem a dresinkem.

 

Podáváme na talíř vystlaný banánovým listem, zdobíme smaženou šalotkou a smaženým lotosovým kořenem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU