Salát z grilovaného hovězího roštěnce

play Přehrát video recept
Salát z grilovaného hovězího roštěnce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Potřebujete recept na rychlý a chutný salát plný bílkovin? Vyzkoušejte ten od Romana Pauluse na šťavnatý salát z grilovaného hovězího roštěnce. Je to ideální recept pro všechny milovníky masa, který v sobě skrývá spoustu výrazných chutí. Podívejte se na naše video a dozvíte se, jak hovězí roštěnec grilovat, jak ho ochutit a jaké se k němu hodí přílohy. Dresink s výraznou sladkou, slanou, kyselou a pikantní chutí bude určitě milým překvapením, ale teprve smažený lotosový kořen přidá jídlu ten pravý asijský nádech. Tak rychle ke grilu!

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dresink (podle chuti)

  • 1 × lžíce třtinového cukru
  • 1 × lžíce rybí omáčky
  • 3 × lžíce limetkové šťávy
  • sušené drcené chilli dle chuti
  • sůl
  • pepř

Salát

  • 500 g hovězího nízkého roštěnce
  • 8 × lžíce lehké sójové omáčky
  • 200 g červené cibule
  • 30 g čerstvé máty
  • 30 g čerstvého koriandru
  • 4 × banánové listy
  • 20 g smažené šalotky
  • smažený lotosový kořen

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 842 kJ / 1 396 kcal

Bílkoviny

161,60 g

Tuky

59,80 g

Vláknina

8,90 g

Sůl

29,40 g

Sacharidy

60,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Dresink

01.Ze všech uvedených surovin si dle chuti připravíme dresink, který by měl chutnat sladce, kysele a slaně.

Salát

02.Maso očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme v lehkou sójovou omáčkou, kterou maso marinujeme. Následně okamžitě na rozpálené části grilujeme asi 2 minuty z každé strany ideálně na dřevěném uhlí. Hotové maso můžeme ihned nakrájet na tenké plátky proti vláknu, smícháme s na proužky nasekanou cibulí, natrhanou mátou, koriandrem a dresinkem.

03.Podáváme na talíř vystlaný banánovým listem, zdobíme smaženou šalotkou a smaženým lotosovým kořenem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo