Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Dresink tisíce ostrovů

Dresink tisíce ostrovů má všestranné využití a hodí se takřka ke všem možným salátům. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, díky kterému si tento salátový dresink můžete namíchat sami doma. Budete potřebovat kečup, majonézu, nakládané okurky i zeleninu v podobě barevných paprik a šalotky. Hotový dresink skvěle doplní kromě salátů i grilované maso a zeleninu, mořské plody anebo třeba hot dog a řadu burgerů.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Dresink

  • 6 polév. lž. lžic majonézy
  • 4 polév. lž. kečupu
  • 50 g nakládaných okurek
  • 30 ml láku z okurek
  • 0.25 červené papriky
  • 0.25 žluté papriky
  • 0.25 zelené papriky
  • 35 g šalotky
  • 30 ml brandy
  • 20 ml octa
  • sůl
  • pepř
  • sušené chilli
  • 1 káv. lžič. lžička krupicového cukru

Rychlý salát

  • 200 g vařených krevet
  • 1 citron (šťáva)
  • 1 vanička mix salátů
  • lístky řapíkatého celeru
  • grilovaná/opečená bageta

POSTUP

Dresink:

Majonézu a kečup důkladně promícháme. Přidáme nastrouhanou nakládanou okurku, lák z okurek, nadrobno nakrájené papriky, šalotku, brandy, ocet, dle chuti cukr, sůl, pepř, případně i chilli a dobře promícháme. Necháme krátce odstát, ochutnáme a dochutíme dle potřeby.

Rychlý salát 

Vařené krevety krátce marinujeme solí, pepřem a citronovou šťávou. Mix listových salátů promícháme s připravenými krevetami, doplníme čerstvým dresinkem, ozdobíme lístky řapíkatého celeru a servírujeme ideálně s grilovanou bagetou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU