Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Krevetový salát s mangem a avokádem

Pokud hledáte nápad na rychlý oběd nebo večeři, určitě často dojdete k tomu, že nejméně práce je se salátem. Abyste ale nemuseli skončit vždy u šopáku, připravil šéfkuchař Roman Paulus originální recept na salát s exotickými surovinami, jako jsou vařené krevety, mango a avokádo. Naučíte se kromě jiného připravit jednoduchou marinádu na krevety z limetkové šťávy, třtinového cukru a pálivých papriček. Samotný salát vyžaduje už jen několik surovin, se kterými si můžete hrát podle chuti a podle toho, co zrovna máte doma. Sladké mango můžete nahradit šťavnatou papájou a krevety třeba tuňákem. Nakonec si pochutnáte už za pár minut od vytažení surovin z lednice!

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 3 limetky (šťáva)
  • 2 polév. lž. třtinového cukru Belbake
  • čerstvá pálivá paprička
  • 200 g celých vařených neloupaných krevet 30/40
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 červená cibule
  • 2 zralá avokáda
  • 1 mango
  • 12 cherry rajčat
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1/4 ledový salát
  • 50 g pikantních slunečnicových semínek Alesto

POSTUP

Krevety očistíme a zalijeme šťávou z jedné limetky. Osolíme, opepříme a dáme stranou uležet.

Marinádu připravíme smícháním šťávy ze dvou limetek, cukru a pálivé papričky. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, na větší kousky nakrájené avokádo, mango, rajčata, natrhaný koriandr a ochucené krevety. Dobře promícháme.

Servírujeme do hlubokého talíře nebo misky. Na dno umístíme na nudličky pokrájený ledový salát a na něj umíchaný připravený salát s krevetami. Nakonec zasypeme pikantními slunečnicovými semínky a okamžitě podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU