Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Tortilla plněná grilovaným kuřecím masem

Voňavá tortilla se šťavnatým kuřecím masem naloženém v jogurtem s tandoori kořením, to je to pravé spojení indické a mexické kuchyně. Navíc grilování na čerstvém vzduchu, příloha z čerstvé zeleniny a chilli majonéza, vytváří vyvážený recept, který zažene hlad a navíc vás přenese do exotiky. Hledáte snadný recept na netradiční večeři? Tak neváhejte, rozpalte gril a nechte se inspirovat videem našeho šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Tortilla plněná grilovaným kuřecím masem

  • 50 ml plnotučného jogurtu
  • 2 polév. lž. tandoori pasty (nebo suchého tandoori koření)
  • 1 káv. lžič. drcených semínek koriandru
  • 1 káv. lžič. římského kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 460 g kuřecích prsou
  • 200 g anglické slaniny
  • extra panenský olivový olej
  • 4 vejce
  • 4 celozrnné tortilly
  • 8 polév. lž. chilli majonézy
  • 200 g rukoly
  • 1 avokádo
  • 2 rajčata vypeckované
  • černé olivy
  • cherry rajčata

Servírování

  • červená paprika
  • ledový salát
  • cherry rajčata
  • avokádo
  • ředkvičky
  • okurka
  • majonéza
  • chilli
  • gril
  • pánev vhodná na grill
  • dřevěné špejle
  • hliníková vanička

POSTUP


Plněná tortilla

Z jogurtu, tandoori koření, semínek koriandru, římského kmínu, soli a pepře umícháme marinádu, do které naložíme kuřecí maso.

Odleželé maso grilujeme nejprve v hliníkové vaničce v klidnější části grilu a slaninu mezitím upečeme do křupava v rozpálené pánvi. Stejně tak v pánvi na olivovém oleji připravíme vejce jako volské oko, ovšem opečené z obou stran.

Předpečené kuře přendáme na rozpálenou část grilu, kde jej krátce dopečeme na barvu.

Tortillu rozehřejeme na mřížce, potřeme chilli majonézou (jak připravit chilli majonézu naleznete v Kulinářské akademii Lidlu) a naplníme proužky kuřete, vajíčkem, slaninou, rukolou, loupaným avokádem nakrájeným na měsíčky, a rajčetem nakrájeným na plátky. Tortillu zamotáme, spíchneme špejlí, na které máme nabodnutou olivu a cherry rajče a nakrájíme na špalíčky.

Servírování

Podáváme společně s nakrájenou čerstvou zeleninou, jako jsou papriky, ledový salát, cherry rajčata, avokádem, ředkvičkami a okurkou. Chilli majonézu podáváme v i mističce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU