Chilli majonéza
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Příprava majonézy patří k základům kulinářského umění. Domácí majonéza je základní omáčka a používá se k přípravě různých omáček, např. tatarské nebo koktejlové. Jednou ze zajímavějších verzí majonézy je chilli majonéza, která je podobná omáčce spicy mayo, jež se podává k sushi, zelenině v tempuře a jarním závitkům. Její chuť je ovšem univerzální a hodí se rovněž do hamburgerů a sendvičů. A jak si chilli majonézu připravit? To vám v dalším díle Kulinářské akademie Lidlu ukáže Roman Paulus, od základů, tedy od vyšlehání žloutků s olejem až k dochucení.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Chilli majonéza

Orientační nutriční hodnoty

Energie

17 930 kJ / 4 285 kcal

Bílkoviny

10,80 g

Tuky

478,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

2,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.Žloutky smícháme s citronovou šťávou a za stálého šlehání metličkou přiléváme slunečnicový olej, až se vytvoří hladká hmota. Osolíme, opepříme, přidáme chilli pastu a důkladně promícháme, až se chutě spojí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo