Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Určitě znáte spoustu klasických dresinků, jako jsou třeba farmářský nebo francouzský. Není ale od věci podívat se do exotické kuchyně a připravit si salátový dresink z jejích receptů. Jeden takový připravil i šéfkuchař Roman Paulus, který vám ukáže, jak si namíchat sezamový dresink ze samých neotřelých surovin, jako je právě sezam, japonská majonéza nebo sladké rýžové víno mirin. Hotovo budete mít za pár minut a pochutnáte si na něm se saláty nebo třeba krevetami či restovanou rybou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 149 kJ / 2 187 kcal
Bílkoviny
13,60 g
Tuky
189,60 g
Vláknina
6,60 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
95,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Veškeré suroviny rozmixujeme a ihned podáváme.
02.Tento dresink se hodí, nejen na salát, ale i jako dip, například ke špízům s krevetami, kuřecím nebo hovězím masem.
03.Skladujeme v lednici a zpracujeme do týdne.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT