Roman Paulus
Doba přípravy15 min.

Sezamový dresink

Určitě znáte spoustu klasických dresinků, jako jsou třeba farmářský nebo francouzský. Není ale od věci podívat se do exotické kuchyně a připravit si salátový dresink z jejích receptů. Jeden takový připravil i šéfkuchař Roman Paulus, který vám ukáže, jak si namíchat sezamový dresink ze samých neotřelých surovin, jako je právě sezam, japonská majonéza nebo sladké rýžové víno mirin. Hotovo budete mít za pár minut a pochutnáte si na něm se saláty nebo třeba krevetami či restovanou rybou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 6 × lžíce restovaného bílého sezamu
  • 4 × lžíce třtinového cukru
  • 6 × lžíce japonské majonézy
  • 6 × lžíce slunečnicového oleje
  • 1 × lžíce japonské sójové omáčky
  • 1 × lžíce oleje z restovaných sezamových semínek
  • 4 × lžíce rýžové víno mirin
  • 2 × lžíce rýžového octa
  • čerstvě mletý černý pepř
  • elektrický sekáček

POSTUP

Veškeré suroviny rozmixujeme a ihned podáváme.

Tento dresink se hodí, nejen na salát, ale i jako dip, například ke špízům s krevetami, kuřecím nebo hovězím masem.

Skladujeme v lednici a zpracujeme do týdne.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.