Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Chilli majonéza

Příprava majonézy patří k základům kulinářského umění. Domácí majonéza je základní omáčka a používá se k přípravě různých omáček, např. tatarské nebo koktejlové. Jednou ze zajímavějších verzí majonézy je chilli majonéza, která je podobná omáčce spicy mayo, jež se podává k sushi, zelenině v tempuře a jarním závitkům. Její chuť je ovšem univerzální a hodí se rovněž do hamburgerů a sendvičů. A jak si chilli majonézu připravit? To vám v dalším díle Kulinářské akademie Lidlu ukáže Roman Paulus, od základů, tedy od vyšlehání žloutků s olejem až k dochucení.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Chilli majonéza

POSTUP

Postup

Žloutky smícháme s citronovou šťávou a za stálého šlehání metličkou přiléváme slunečnicový olej, až se vytvoří hladká hmota. Osolíme, opepříme, přidáme chilli pastu a důkladně promícháme, až se chutě spojí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.